Suport de reviste

0

Georgeta Trif, Șoimuș, jud. Hunedoara
Dragii mei,
La mulți ani cu sănătate întregii redacții. La mulți ani îmi permit să-mi spun și mie, deoarece aniversez prietenia cu Practic, cunoscându-ne în noiembrie 1999.
Vizitam o prietenă și până să pregătească o cafea mi-a pus în brațe câteva reviste, printre care și Pratic Idei nr. 11/1999. Până să apuc să citesc un articol a venit cafeaua, au început alte povești de viață. Dar deja ne „lipiserăm”. Gazda a observat și mi-a dăruit revista. De aici a început „idila” care continuă în cel mai fericit mod și acum. Pot să arăt oricui 14 volume de reviste Practic Idei (ordonate pe ani), legate în cotor pentru a putea fi puse pe raft și folosite la nevoie mai ușor.

suport
Foto: Georgeta Trif
Dar pentru că niciodată câteva numere nu lipsesc de lângă colțar sau fotoliu, zilnic le răsfoiesc, mi-am făcut singură un „port-revistă”. Din câteva capete de șipci rămase de la o terasă, am încropit o „lădiță” cu toate laturile trapez. La bază partea îngustă, și sus cea lată pentru a fi ușor practicabilă și pentru a încăpea și reviste cu format mai mare (gen Casa Lux). Am folosit cuie subțiri, un ferăstrău electric (nu foarte performant) din dotarea proprie, un centimetru, creion și hârtie pentru măsurători și schiță. Poate ziceți că aceasta este treabă de bărbat, dar întotdeauna am avut înclinații și pasiune pentru „meștereli” mici. Și nu mă dau în lături de la muncă. La final am lăcuit șipcile cu 2 straturi de lac mai închis la culoare, a ieșit o nuanță aproape ca a mobilei din cameră. Astfel, nu le țin împrăștiate sau îndoite, am la îndemână permanent ultimele numere din care mă inspir pentru bricolaje sau pentru flori.
Și pentru că ne aniversăm împreună, iată-mă acum la vârsta de 16 ani „Practici”, bineînțeles sunt tot între flori, sub o copertină de „luleaua turcului”. Urez redacției și cititorilor viață lungă, vremuri bune și fericite și mulțumesc colaboratorilor pentru toate articolele și sfaturile utile.
Ftoo: Georgeta Trif

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply