Suport de lumânare

0

Monica Viericiu
Te pregătești de sărbători? Păi atunci gândește-te și la decorarea mesei festive, unde puțină strălucire ar aduce câteva lumânări. Și dacă te inspiră idee, atunci încearcă să faci singur un mic suport.
La mesele festive, important este ca oamenii să se poată vede fără probleme, să poată discuta, de aceea aranjamentele decorative, cu flori, cu lumânări, se fac astfel încât fie să fie foarte micuțe, maxim 20 cm înălțime, fie se amplasează pe suporturi foarte înalte, astfel încât să nu constituie un obstacol vizual. Pentru lumânările mici, găsești suporturi de sticlă, de alamă sau de lemn, dar dacă ai chef să meșterești, încearcă să obții un suport din obiecte reciclate. Poți folosi, după imaginație, solnițe, cănuțe, borcane sau cutiile de la conserve.
Un suport de lumânare tip pastilă obții dintr-o cutie de metal de la o conservă mică, așa cum sunt cele de pateu. Este de ajuns să îndepărtezi eticheta, să speli interiorul și să lipești pe exterior steluțe sau alte decorațiuni adecvate momentului. Pentru modelul din fotografie am folosit steluțe decupate dintr-un fel de burețele audoadeziv cu sclipici. Se găsește în magazinele cu materiale de bricolaje, costă cam 5 lei pachetul cu vreo 8 coli format A4 cu sclipic de diverse culori, așa că îți ajung pentru mai multe proiecte. Se poate ca adezivul cu care sunt date colile să nu fie pre eficient, dar nu este greu să dai cu puțin lipici. Recipientul astfel colorat poate servi drept scrumieră, bombonieră. Mult succes!
Foto: Monica Viericiu

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply