Superba si fascinanta culoare gri

0

Indiferent ce culoare îți place, griul nu mai este acea culoare rece și austeră care era cândva.

Superba si fascinanta culoare gri

Culorile pot genera reacții puternice. Unii iubesc camerele vopsite cu roșu, alții n-ar știi cum să trăiască fără camere vopsite cu alb. Dar griul este o culoare cameleon, funcționând indiferent de locul în care îl așezi. Mai mult decât griul costumului unui bărbat, griul, în zilele de azi, vine în nuanțe care-i etalează profunzimea și personalitatea. Ba mai mult, griul s-ar putea să fie nonculoarea pe care ai tot căutat-o.
Fiind mai mult decât industrial, banal, rece și neinteresant, nuanțele de gri pot fi descrise ca liniștitoare, relaxante și sofisticate.

Mergi pe gri

Griul a fost mereu o culoare de temut. Gri-albastrul metalic, popular în anii 80, pare rece în comparație cu gama de nuanțe de gri disponilă în zilele noastre. Gama de nuanțe de gri variază de la griul deschis, spre alb, până la gri-albastrul închis, care imită nuanțele închise ale unei furtuni care se apropie. Gama de nuanțe ale griului poate, de asemenea, varia de la un bej cald și gri-maroniu, până la un gri mai rece, care dă spre albastru. Griul poate fi delicat și elegant, asemeni culorii chitului, care arată incredibil lângă fildeș.

Regulile griului

Când vorbim despre gri, există doar două reguli: cald și rece. Griul aparține fie zonei calde, fie celei reci. Să te hotărăști asupra unui zone a griului, fie el cald sau rece, este primul pas pentru a alege o nuanța potrivită. Dacă decorezi camera unei fete, de exemplu, griul cald ar fi o alegere bună. Griul rece oferă un aspect industrial camerei unui băiat, făcându-l pe acesta să se simtă ca acasă. Dacă folosești gri pentru o sufragerie, nu-ți fie frică de a combina griul rece cu cel cald. Spre deosebire de verii lui- albastru, verde și roșu- nuanțele griului se pot combina una cu cealaltă cu ușurință, arătând de minune.

Gri pe fundal. Griul face o treabă excelentă pe post de fundal, și lasă orice altă culoare care produce contrast să capteze antenția, și cu toate astea, încă rămâne în avantaj. Pentru că griul este o culoare neutră, ține culorile deschise departe de a fi puternice sau dominante. Înafara funcției lui de fundal, griul poate face și ca negrul și albul să capete nuanțe speciale. Albul arată mai alb, iar negrul arată mai negru, așezate pe un fundal gri. Lemnul alb arată mai proaspăt pus lângă un perete gri. Griul îmbunătățește și calitatea lemnului, făcând ca petele lemnului să pară mai elegante și sofisticate. Cristalele și metalele strălucitoare dansează pe un fundal gri.

Nuanțele griului

O altă opțiune de folosire a griului? Combină griul cu culorile tale preferate. Albastru metalizat, verde, violet și purpuriu, chiar și gri-maroniu; toate sunt sofisticate, neașteptate, relaxante, delicate și îndrăznim să spunem sexy, rupând barielele culorii. Pentru a atribui și mai mult aer sofisticat, încercă un gri care se apropie de negru. Are profunzime și nu pare banal, așa cum pare negrul de obicei. Cert este că griul e mai mult decât culoarea cu care îți sunt vopsite țevile. Dacă nu te-ai hotărât asupra culorii, griul este o alegere bună. Este o culoare versatilă și caldă care te poate surprinde cu profunzimea, sofisticarea și abilitatea de a face orice lucru din jurul ei să arate mai bine- precum o ramă frumoasă.

Tu pentru ce cameră ai alege superba şi fascinanta culoare gri?

 

Sursa: www.getdecorating.com

Sursa foto: ostap25 – Fotolia.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply