Sufrageria cu masa in mijloc

0

O amplasare recomandabila doar pentru spatii generoase

Multi dintre noi recunosc in aceasta abordare clasicele interioare din apartamentele de bloc, incarcate, cu biblioteca masiva acoperind un perete, canapea si fotolii pe celalat si o masa robusta inconjurata de scaune tronand in mijloc. Si asta in maxim 20 de metri patrati.

Cu toate astea, acest stil imprumutat din somptuoasele interioare ale nobilimii este singurul care, accesorizat cu maiestrie, poate rezulta intr-o atmosfera de eleganta extrema si fast.

De cele mai multe ori decizia de a amplasa sau pastra astfel piesa de mobilier vine “la pachet” cu alte cateva detalii esentiale pentru un interior autentic aristocrat: tablouri sau fotografie de arta, sfesnice, jilt sau scaun masiv, portelanuri fine, cristaluri.

Masa rotunda este simbolul rafinamentului si mai ales al egalitatii absolute in dispunerea tacamurilor. Asta in ideea ca sufrageria va fi folosita, ocazional cel putin, si pentru servirea mesei.

Locuiesti la bloc si te-ai trezit cu interiorul descris la inceput lasat mostenire. Nici o problema, situatia poate fi salvata temporar:

  • Renunta la ideea de a mima fastul. Chiar daca scaunele din jurul mesei si masa insasi imita foarte bine mobilierul de lux.
  • Foloseste o fata de masa in culori foarte apropiate de nuantele camerei cu modele subtile  – dungi fine sau flori stilizate – care sa ofere o sugestie de eleganta si bun-gust.
  • Accesorizeaza cu un buchet de flori de camp uscate si doua-trei carti de anticariat si reviste deschie. 
  • Fara sa exagerezi si cu atmosfera vintage, creeaza in camera un punct corespondent, de exemplu un raft pentru fotografii alb-negru sau sepia in rame de lemn.

Articol exclusiv online
Foto: Dan Vezenta (Casa si Gradina)

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply