Studiu: Peste 50% dintre romani prefera sa ridice singuri o casa

0

Romanii din sudul tarii vor casa pe pamant pentru a elimina problemele cu vecinii de bloc, iar cei din nordul tarii isi doresc o casa pentru placerea de a avea o gradina.

Conform unui studiu realizat de compania Wienerberger, liderul pietei de caramida din Romania, 55% dintre romanii care isi fac casa cred ca decizia referitoare la materialele de constructii pentru propria locuinta trebuie sa le apartina, indiferent de recomandarile specialistilor.

Peste 50% dintre ei spun ca ar prefera sa faca o casa de la zero, decat sa cumpere o casa gata construita sau la rosu.

„Pe parcursul acestui studiu am constatat ca peste o treime dintre romani considera ca Porotherm este un tip de caramida, desi Porotherm este de fapt o marca de caramida, produsa de compania Wienerberger” a declarat Cristina Osiescu, Marketing&Communication Manager Wienerberger Romania.

„Aceasta este o situatie intalnita la brandurile mari, care au facut o munca de pionierat in Romania dupa 1989, cand romanii au luat contact cu noi materiale de constructii si companii” a subliniat ea.

Media caselor construite la noi 

In Romania se construiesc in medie circa doua case noi pe an la mia de locuitori, in vreme ce media europeana este de minim 3,5 case noi pe an la mia de locuitori.

„Consideram că piata are de fapt un potential foarte mare, desi a trecut printr-o perioada in care s-a construit mai putin” a declarat Daniel Catanas, Member of the Board Sales&Marketing Wienerberger Romania.

Diferentele de mentalitate intre regiuni.

Peste 90% din romanii din NV tarii prefera o casa construita de ei in locul uneia deja ridicate, in vreme ce sn sud sunt oarecum mai atrasi de ideea de a achizitiona o casa la rosu, pe care sa o personalizeze, fiind foarte interesati de finisaje. 

In plus, romanii  din nordul tarii isi doresc o casa pentru placerea de a avea o gradina, in vreme ce romanii din regiunea sudica a tarii vor casa pe pamant pentru a elimina problemele cu vecinii de bloc.
 

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply