Straturi circulare în grădină

0

Îți oferim un exemplu de grădină care își datorează originalitatea și frumusețea prezenței în peisaj a unor straturi circulare de flori.

Flori Lixăndroiu

Aleea cu “intarsii’ rotunde care găzduiesc câte trei trandafiri pe trunchi și flori la baza lor reprezintă una dintre atracțiile grădinii.

Ușor înălțate sau la nivelul terenului, singulare sau în număr mare, straturile cu contur circular sunt o alternativă cu valențe decorative deosebite în peisajul grădinilor. Sunt foarte potrivite în grădinile mari, în care pot fi grupate mai multe, în tot felul de combinații amplasate fie pe peluze, fie pe zonele pavate sau chiar și pe alei. Pot fi dispuse și soldățește, în linie, dar cel mai bine sunt puse în valoare în tot felul de modele realizate din jocul cercurilor. Pentru ca aglomerării lor să nu i se poate reproșa monotonia, este recomandabil să difere unele de altele prin mărimea suprafeței și înălțimea bordurii și mai ales prin tipurile, culorile și înălțimile florilor care le ocupă. În afara contribuției la estetica grădinii, rondurile de acest gen au și avantaje practice, dintre care aș menționa separarea sigură a pământului lor de iarba peluzelor sau de pietrișul zonelor pavate și al aleilor.

Flori Lixăndroiu

Straturile circulare cu margini ferme stabilizează sigur și frumos marginea zonei în pantă. În interiorul lor, jarul trandafirilor roșii și albastrul sulițelor de Delphinium dau culoare tabloului dominat de verde.

Articol adaptat din revista Casa lux – august 2016

Autor: Flori Lixăndroiu

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply