Stilurile de amenajare ale acestei primaveri

0

Combinarea armonioasa de culori, cu treceri de la nuante vivace precum portocaliu, albastru sau verde smarald, la nuante simple de beige sau maroniu, se numara printre principalele tendinte in design interior din aceasta primavara.

Specialistii Hornbach recomanda romanilor care isi vor amenaja locuinta in primavara acestui an patru stiluri diferite care pot aduce o schimbare majora in ambientul casei. Acestea au fost elaborate in colaborare cu profesorul Axel Venn de la Universitatea din Berlin.
Stilul Flower Fashion – colorat si vesel
Ambientul nu a fost niciodata mai floral ca in aceasta primavara. In cadrul acestui stil, imaginile florale pictate, intr-o realizare aproape impresionista, infrumuseteaza materialele, lenjeria de pat, tapetul, materialele decorative sau covoarele. Fiecare incapere devine o oaza de inspiratie si poarta amprenta primaverii.
Stilul Light & Dark –  fagure, dungi, zigzag sau tabla de sah
De la culorile vii si inspiratia florala, designerii Hornbach au trecut la un stil total diferit si propun spatii intunecate care capata un rol din ce in ce mai important in arhitectura. Astfel, non-culorile alb si negru isi gasesc tot mai des utilizarea in decorarea spatiilor interioare – insa numai in combinatii cu nuante aprinse – altfel incaperile au un aer sobru si incomplet. Modelele sunt grafice, realizate deseori cu accente puternice, liniare, spre exemplu modele de fagure, dungi, zigzag sau clasica tabla de sah. 
Stilul Pure & Simple – simplitatea, la ea acasa
Cel de-al treilea stil propus de designerii Hornbach, asa cum transmite si denumirea, aduce in locuinte un aer simplu si rafinat. Astfel, culorile propuse sunt tot mai pale si patrund in locuinte tonurile maronii si beige, asigurand o ambianta naturala, confortabila. Ansamblul creat are un efect calm, discret si valoros. 
Stilul Ocean Feeling – culori tropicale si pretioase
Albastru este in continuare culoarea preferata a europenilor, urmata indeaproape de rosu. Aceasta tendinta este marcata pe de o parte de culori tropicale, nuante de portocaliu, puternice, pe de alta parte de nuante de apa, pietre pretioase si semipretioase cum ar fi turcoazul, opalul si smaraldul.
Mai multe detalii despre trendurile primaverii in ceea ce priveste amenajarea gasesti in magazinele de bricolaj.

Foto: Hornbach

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply