Stilul boem în casa ta cu trei idei creative

0
http://www.designsponge.com/
http://www.designsponge.com/
Dragi cititori,
Stilul boem este proaspăt intrat şi în design-ul interior românesc. Ce presupune mai exact? Gândeşte-te la stilul “1001 de nopţi”: mătase, culori aprinse, materiale diafane, transparenţă, pietre preţioase, perne şi covoraşe moi şi colorate, lumânări parfumate. Totul, într-o încăpere amenajată în stilul boem, îndeamnă la visare, poveste şi relaxare.
Iată cum poţi aduce şi tu acest stil în casa ta, prin mici elemente de decor, folosind materiale reciclate şi idei creative.

  1. Perdeluţe din eşarfe. Am primit, de-a lungul anilor, cu diverse ocazii, foarte multe eşarfe, pe care le-am păstrat. Sunt sigură că şi voi aveţi pe acasă eşarfe care vă sunt dragi, dar nu se potrivesc ţinutelor sau stilului pe care îl adoptaţi, de aceea le puteţi folosi pentru a le transforma în perdele colorate şi diafane pentru o cameră de zi. Alegeţi culori complementare care să stea una lângă alta şi intercalaţi eşarfele cu modele complexe şi încărcate cu cele simple şi monocrome, pentru a le evidenţia pe primele şi a nu obosi ochii.
  2. Perne mătăsoase. Pentru această idee este perfect dacă aveţi prin casă dosuri de haine (de exemplu de la sacouri vechi sau fuste care au rămas mici), deoarece materialele lucioase sunt minunate pentru acest stil. Creaţi feţe de pernă din ele ( le coaseţi la maşină sau manual, pe dos) şi îmbrăcaţi câteva pernuţe pe care le aruncaţi pe canapele. Dacă doriţi chiar un decor de poveste, îmbrăcaţi burete gros în aceste huse mătăsoase şi astfel creaţi pernuţe pentru podea, unde oaspeţii pot sta de vorbă, bea un ceai sau chiar mânca în jurul unei
    http://www.bespoke-bride.com/
    http://www.bespoke-bride.com/
    măsuţe de cafea.
  3. Decor de croşetat. Dacă sunteţi pasionaţi de croşetat şi aveţi prin dulapuri zeci de ghemuri colorate – nu-i păcat să le ţineţi ascunse când puteţi să le folosiţi pentru a decora casa? Tot ce vă trebuie sunt un cui, un băţ, o sfoară subţire şi ghemele (descurcate şi desfăcute). În funcţie de spaţiul liber pe perete şi de câtă aţă aveţi de expus, alegeţi un băţ de dimensiune potrivită şi legaţi de capetele sale sfoara. Pe băţ întindeţi aţele colorate şi gata, aveţi un decor lejer şi frumos. Nu vă fie teamă, pe măsură ce folosiţi din aţele colorate, puteţi să le înlocuiţi cu altele noi, având astfel o decoraţiune în permanentă schimbare.

Succes şi sperăm că acest nou stil îşi va face loc şi în casele voastre!
Text: Cătălina Vieru
Foto: DesignSponge şi Bespoke Bride.

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply