Stil Art Deco în inima Kievului

0

Stil Art Deco în inima Kievului – O tânără familie cosmopolită întoarsă în orașul natal dintr-o lungă călătorie prin lume decide să-și amenajeze noul cămin în stil Art Deco.

Una dintre piesele iconice din zona de zi este lampadarul Stanley, de la brandul DelightFULL, al cărui preț este de 12.628 lei (fără taxe de transport), pe www.delightfull.eu.

Zona de DINING respectă una dintre trăsăturile stilului Art Déco, și anume contrastul puternic. Compoziția are un look cald și îmbietor datorită texturilor catifelate ale tapițeriei, precum și a formelor unduioase.

Un open space cochet include bucătăria, diningul și livingul. Cele trei zone sunt în perfectă armonie stilistică, datorită tonurilor asemănătoare.

Un bar fancy servește drept loc de luat micul dejun și duce cu gândul la interioarele hollywoodiene, unde barul e nelipsit.

Gazdele noastre au locuit ani buni în New York și în Moscova. Ambii soți sunt născuți în Ucraina, la Kiev. Atunci când afacerile le-au permis, s-au reîntors acasă, unde au decis să aibă un cămin al lor, amenajat eclectic și care să le aducă aminte de frumoșii ani petrecuți pe tărâmuri americane, dar și de luxul tipic moscovit. La recomandarea unor prieteni au luat legătura cu designerul Yana Molodykh, care a fost foarte atentă la parcursul lor existențial și la standardul lor de viață.

Pardoselile din marmură albă, cu intarsii de plăci geometrice negre, sunt un laitmotiv în interioarele
Art Déco, fiind prezente și în acest apartament.

Nuanțele pudrate din dormitor creionează o atmosferă serenă, fără a fi una monotonă, datorită jocului de imprimeuri geometrice stilizate. Tăblia înaltă a fost aleasă pentru a aduce un plus de noblețe încăperii.

Obiectele de mobilier cu suprafețe foarte lucioase dau o strălucire contemporană fiecărei încăperi în parte, fiind interpretări ale unor piese retro.

Proiectul de decorare propus de ea era asemănător cu  luxosul apartament pe care Carrie Bradshaw îl împărțea cu Mr. Big în celebrul serial TV „Sex and the City“. Personalitatea ambientului este dată de combinația fascinantă dintre detaliile Art Déco și strălucirea interioarelor americane. Dorința proprietarilor a fost ca acest apartament să fie scăldat în cât mai multă lumină naturală, astfel se explică de ce designerul a ales pentru întregul spațiu pereți vitrați și finisaje menite să reflecte cât mai bine lumina. În plus, s-a optat pentru corpuri de iluminat prețioase și cu design versatil aparținând unor branduri de renume, care dau un plus de prestanță interioarelor. 

Pentru ca un interior să fie cât mai autentic decorat în manieră Art Déco trebuie să te orientezi către materiale scumpe, precum marmura.

Text: Mariana Nicolae, Foto: Yana Molodykh

Articolul Stil Art Deco în inima Kievului a fost publicat în revista Casa Lux nr. 5

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply