Sticla rezistenta la amenajari în casă

0

Sticla rezistenta la amenajari în casă – Sticla pare un material foarte fragil la prima vedere, de aceea utilizarea ei în amenajări a fost privită mult timp cu rezerve. Se justifică încă această reținere? Nicidecum! Noile tipuri de sticla rezistenta, securizată, laminată, armată, sunt extrem de rezistente la șocuri. Testele comparative, multe disponibile vizual pe internet, arată clar că în multe cazuri pot fi mai rezistente la spargere și deteriorare decât plăcile ceramice.

Citește și Mese cu blat de sticlă

Sticla rezistenta a devenit un material de bază chiar și pentru suprafețe cu trafic intens sau predispuse la lovire: pardoseli, pereți de bucătărie sau baie, scări, uși interioare etc. Te poți bucura de tot ce oferă doar acest material: transparență, senzație de spațiu extins și fără bariere, filtrare a luminii naturale, reflexii de efect la orice fluxuri luminoase. În plus, posibilitățile de finisare sunt numeroase, fiind disponibile plăci complet transparente, sablate, colorate în masă, pictate, imprimate digital etc. Se adaugă variante de modelare prin decupare, deformare, sticla fiind ușor de prelucrat artistic.

sticla rezistenta
Deschidere în toate direcțiile și lumină naturală chiar și în camere mai întunecate. Sunt doar câteva avantaje obținute cu ușa dublă din sticlă securizată Licht & Harmonie, model Alana.. Foto: Exclusive Doors

Citește și Baie cu pereti din sticla

Când vezi pardoselile din sticlă de la etaj sau scările cu trepte din sticlă, înțelegi mai bine că sticla poate fi utilizată oriunde în amenajările interioare, fără niciun risc. Sticla laminată groasă face posibile aceste utilizări, iar sentimentul de libertate, vizibilitatea extinsă spre toate colțurile casei și suprafețele tot mai mari învăluite în lumină naturală sunt principalele câștiguri.

sticla rezistenta

Pardoseala din sticla e transparentă, întreține o „comunicare vizuală“ între etaje și e foarte rezistentă. Foto: E Glass DesignDupă ce au apărut îndeosebi în sediile firmelor, pardoselile decorative din sticlă sunt tot mai prezente și în reședințele private. Principala deosebire ar fi că se recomandă o extindere mai redusă, sub forma unor casete. Sugerăm amenajarea unui panou din sticlă sub măsuța de cafea de la etaj, în lungul canapelei, în holul de la capetele scării de acces (neapărat și aceasta cu trepte și balustrade din sticlă). Poți personaliza caseta din sticlă cu lumini, obiecte decorative, nisip, scoici (preferabil discret, perimetral). Dacă montezi surse de lumină în panou, nu uita că petele de pe sticlă vor fi vizibile mai mult și mai deranjant.

sticla rezistenta
Radiază căldură și atrag imediat privirile în living – radiatoarele Art Glass includ panouri decorative frontale din sticla, ce acoperă structura metalică de încălzire. Foto: C Deco

Mizează pe sticla rezistenta în amenajările din interiorul casei, indiferent dacă este vorba de finisaje murale, zone cu trafic intens sau decorare. Vei obține un ambient mai luminos și o senzație reînnoită de deschidere și libertate.

Citește și Placari cu sticla în bucătărie

Articol preluat din revista Casa Lux nr. 2/2015.
Text: Lucian Dobraca. Foto: PR

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply