Steluţe bicolore pentru sărbătorile de iarnă

0

 

Alexandrina Popescu

Dragii mei,
Pentru că se apropie cele mai iubite sărbători ale anului, îmi înfrumuseţez casa inclusiv cu decoraţiuni create de mine, cum sunt stelele bicolore.
Crăciunul este pentru mine, ca şi pentru voi de altfel, o sărbătoare foarte importantă. Eu iubesc foarte mult materialele textile şi ca atare bradul meu de Crăciun este împodobit şi cu decoraţiuni realizate din materiale textile special pentru sărbătoare.

Vă trimit şi vouă modul în care realizez eu aceste stele bicolore. Sper să vă facă plăcere să încercaţi să le faceţi şi voi. Pentru un rezultat plăcut, vă sfătuiesc să alegeţi materiale frumos imprimate, mai ales cu motive de Crăciun. Stelele pot fi făcute şi monocolor, urmând acelaşi principiu. Este de preferat să aveţi maşina de cusut, dar, dacă sunteţi îndemânatici, puteţi lucra şi doar de mână.

Materiale necesare:

■ 4 pătrate 12/12 cm (dar se pot face şi de 15 cm sau de 20 cm) material alb sau o
culoare deschisă
■ 4 pătrate 12/12 cm (dar se pot face şi de 15 cm sau de 20 cm) material roşu sau o
culoare închisă
■ vată pentru umplut
■ o bucăţică de panglică pentru agăţătoare
■ ac şi aţă la culoarea materialului
■ nasture sau margică.

Cum se procedează:

Alexandrina Popescu

1. Se aşază un pătrat alb peste unul roşu (faţă pe faţă) şi se trasează o diagonală. Se coase la dreapta şi la stânga diagonalei la 0,65 cm. După ce s-a cusut, se taie pe linia diagonalei (vezi fig. 1).

2. Se coase apoi o latură mică a triunghiului rezultat. Se taie vârful în dreptul intersectării cusăturilor (pentru ca vârful să iasă frumos) se întoarce pe faţă şi se calcă (fig. 2).

3. Ca urmare a operaţiunilor descrise mai sus au rezultat 4 vârfuri de stea (fig. 3).

4. Se cos aceste vârfuri împreună două câte două, după cum se observă în fig. 4.

5. Se cos apoi împreună toate 4 (urmăriţi linia punctată pe care se coase) şi se obţine o stea cu mijlocul format dintr-un pătrat (vezi fig. 5). Pentru cele mai bune rezultate, după fiecare cusătură se descalcă.

6. Se umplu vârfurile stelei cu vată, vatelină (ce aveţi). Din celelalte pătrate de material se mai face o stea identică. Se suprapun stelele obţinute, se coase de mână de-a lungul pătratului. Ultima latură se coase după ce umplem şi pătratul cu vată. În mijlocul stelei se coase o mărgică sau un nasture. La unul dintre vârfuri coasem un inel sau o panglică subţire pentru agăţat (fig. 6).

Vă doresc spor la lucru!

Text: Alexandrina Popescu, Bucureşti

Foto: pixabay.com, arhiva personală

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply