Sprijina colectarea selectiva a deseurilor

0

Proiectul „Viata dupa colectare”, demarat in 2009 si continuat in 2010 de Asociatia MaiMultVerde, a incurajat aproape 4.000 de romani sa isi ceara dreptul la un sistem de colectare selectiva a deseurilor de ambalaje cat mai eficient.

Ambasadorii proiectului

Zana din Sticluta, Balerina Origami si Cavalerul Metalo-Plastic, ambasadorii proiectului, alaturi de numeroase vedete, au incercat sa convinga romanii ca deseurile nu sunt gunoaie si pot fi reciclate, astfel economisindu-se resurse importante.

Pentru sustinerea mesajului colectarii selective, au fost create trei mascote-ambasadori ai proiectului, Zana din Sticluta, Balerina Origami si Cavalerul Metalo-Plastic care reprezinta personificarea deseurilor care pot fi reciclate: sticla atat de fragila, dar utila; hartia atat de prezenta in ocupatiile noastre si ignorata de cele mai multe ori si PET-urile si a ambalajele de metal folosite.

Sprijinul parlamentarilor

Pe site-ul proiectului „Viata după colectare” exista un model de scrisoare care poate fi trimisa parlamentarilor pentru a le cere sa sustina in Parlamentul Romaniei initiativele legislative care incurajeaza colectarea selectiva a deseurilor de ambalaje.

Pe langa infrastructura necesara (containerele colorate pentru separarea deseurilor), colectarea selectiva in Romania nu va lua amploarea din alte tari europene fara sprijinul politicienilor responsabili pentru o legislatie adecvata in domeniul gestionarii deseurilor si pentru aplicarea ei.

Mai multe deseuri valorificate

Pana in 2013, Romania si-a luat angajamentul fata de Uniunea Europeana sa sporeasca procentul de deseuri valorificate pana la 60%. Acest obiectiv nu va fi atins fara implementarea unor sisteme de colectare selectiva la nivelul comunitatilor locale, mai ales daca avem in vedere ca 60% dintre deseurile de ambalaje sunt deseuri menajere si numai 40% provin de la agentii economici.


Articol EXCLUSIV ONLINE
Sursa si foto: MaiMultVerde

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply