Spectacole în Italia

0

Pamfiluța Anton, loc. Nereju, jud. Vrancea
Stimată redacție,
A trecut ceva timp de când nu v-am mai scris, dar acum revin cu idei noi demne de urmat de pe meleagurile Italiei. Dumnezeu mi-a deschis un nou drum în viață, începând din iunie.
Uitând de cele întâmplate în ultima vreme, am privit spre viitor cu credință şi încredere că totul va fi bine şi am pentru ce lupta, pentru cei 3 băieți ai mei. Îi iubesc enorm, de aceea Maica Domnului mă va ajuta şi voi reuşi. Dumnezeu ne-a dat o viață şi trebuie trăită cu bune şi cu rele. Să le luăm aşa cum vin fiecare şi cu fruntea sus, cu credință şi cu încredere că mâine va fi mai bine decât azi. Revin la locul de unde vă scriu, aici în Italia. Cum nimic nu este întâmplător în viață, destinul a făcut să ajung pe aceste ținuturi frumoase, curate, cu oameni buni, primitori şi plini de idei.
Aici am cunoscut o familie nobilă cu suflet mare: doamna Donatela – profesoară de limba engleză şi soțul dumneaei Tiziano – actor de profesie. Donatela, o doamnă frumoasă, elegantă şi prietenoasă în acelaşi timp, m-a acceptat aşa cum sunt, cu defecte şi calități. Iar Tiziano, este un om plin de energie şi cu devotament față de ceea ce realizează. Plăcere, respect şi pasiune față de munca pe care o depune, ca tot ceea ce face să fie perfect. Amândoi formează o echipă, un tot unitar şi îşi pun în practică ideile geniale pe care le au. De aceea, vă voi relata despre spectacolul pe care l-au creat în aer liber alături de copiii din jurul lor.
În ultimii ani au pus în scenă mai multe spectacole regizate de amândoi ca: „Pinocchio”, „Aventurile lui Robin Hood”, „Ulise”, „Calul troian” şi „Colombo”. Toate acestea au fost realizate cu materiale refolosibile şi prin creații proprii. Anul acesta au pus în scenă „Greierele şi furnica”. Poate că veți zice: „Toți o ştim de la grădiniță”. Dar dacă veți urmări ideile şi fotografiile şi finalul vă veți da seama că este un exemplu demn de urmat. Au creat flori înalte de 3 m făcute din sârmă de aluminiu. Apoi au folosit polistiren gros de 3 m sub formă de hexagon de 15 cm. Pe acest hexagon se înfig bețe pentru frigărui, lungi de 20-25 cm (pe lateral, în părți). Pe ele se aşază petalele făcute din hârtie colorată, de culoare crem, galbenă sau ce vrem noi. Pe spate, pe scobitori şi petală se lipeşte scoci în două locuri ca petala să aibă stabilitate. Pentru alcătuirea unei petale se formează un şablon, apoi se decupează după acest şablon. Forma petalei o facem cum dorim. După ce s-au fixat petalele, pe centru se face un rotund din ce culoare vrem (maro sau negru), îl punem pe centrul lor. Altă metodă de acoperire a petalelor este cu resturi de materiale, burete şi înfăşurate în hârtie creponată. Se aşază pe centrul florii strânse şi prinse tot cu clame. Astfel, floarea fiind gata, o anexăm la centrul polistirenului. Apoi o prindem şi cu sârmele şi capsele de pe centru şi aşa are stabilitate. La baza tulpinii pentru stabilitate au pus şamote subțiri sau groase, de care au avut şi deasupra au aplicat câteva frunze verzi şi hârtie. Pânza de păianjen a fost formată din 2 tulpini de floare, apoi între cele 2 tulpini s-a legat ață, astfel încât să aibă aspect de pânză.
Spicul de grâu este făcut din burete subțire de 1 cm, câte 2 bucăți. Pe centru este polistiren gros de 10 cm înfăşurat cu hârtie creponată galbenă. Sunt câte 2 spice, cu 3 rânduri, iarpe rând sunt 4 boabe. În vârf se aplică spice de la mătură. Buretele este vopsit cu vopsea maro, numai puțin, să ai senzația că începe să se coacă. Pâinea făcută din polistiren alb, şi la fel, aruncată un pic de vopsea maro, tip spray, pentru a fi mai sugestiv colorată.
Costumul de gărgăriță a fost făcut de Donatela din materiale refolosibile. Este din material negru pe care este cusut materialul roşu. Şi punctele negre sunt cusute (hârtie neagră colorată). Ciuperca din spectacol este o cutie de carton mai mare, şi aplicată pe ea hârtie roşie.
Stimată redacție, chiar dacă au fost în vacanță, dorința de învățare, de perfecționare şi de participare la diferite activități a copiilor și adulților este foarte mare, după cum vedeți din fotografii, așa încât, cu mic cu mare, participă şi creează în acelaşi timp materiale necesare pentru construirea scenetei. Toată sceneta se realizează pe muzica „Primăvara” de Antonio Vivaldi. Atât doamna profesoară Donatela, cât şi soțul dumneaei participă cu mult interes, dragoste şi pasiune la activități de reciclare creativă şi pun suflet în tot ceea ce fac. Dumnealor sunt prietenii mai mari ai acestor copii. Cred că v-ați convins singuri că a meritat să scriu acest articol şi vedeți câtă frumusețe se poate crea dacă vrei. De aceea le-am cerut permisiunea de a scrie despre ei şi despre creațiile lor. Le mulțumesc! Iar ție, stimată redacție, îți doresc un număr infinit de reviste, cât mai mulți colaboratori şi cititori și vă îmbrățişez pe toți cu drag!

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply