Spațiile mici – idei de amenajare

0

idei de amenajare

Poate că nu avem mereu cel mai generos apartament când vine vorba de spațiu. Dar sentimentul de „acasă” ține de altceva decât de mărimea apartamentului. Ține de personalitatea lui, de toate acele detalii șic, inventive, care păcălesc ochiul și fac pe oricine intră prima dată în spațiul respectiv să exclame: „Ce bine e la tine!”

Un spațiu mic trebuie să dea la fel de multă lejeritate în mișcare pe cât oferă o cameră generoasă și trebuie să nu lase impresia de aglomerare. De aceea, câteva trucuri de design interior și de decorare pot face mult.

Sus cu mobila!

De exemplu, ori de câte ori ai ocazia, „saltă” obiectele de mobilier. O noptieră nu e musai să stea pe sol, ea poate fi fixată în perete. Ori de ce nu, suspendată de tavan! Lângă patul din dormitor, câteva cuburi simple, de mărimi diferite, fixate pe perete, au și rol decorativ și mai și oferă un spațiu suplimentar de pus cărți, o floare mică ori un ceas deșteptător.

Ia loc în spațiu!

În loc de scaune obișnuite, atunci când nu ai un apartament mare, folosește scaune pliante. Ele „dispar” cu discreție atunci când nu sunt folosite, între un perete și dulap, sau pe balcon.

După uși și în alte zone verticale

Orice ușă poate fi, pe interior, un spațiu de depozitare pentru obiecte mici. Folosind diverse suporturi concepute special pentru așa ceva, care se atașează cu ventuze, poți depozita recipientele detergenților de vase, bureții de vase inestetici, sau orice fleac folosit mai rar, pe dosul ușii de la dulapul de bucătărie.

Folosește orice colț disponibil

Dacă ai 20 de cm disponibili între un perete și altul, pune acolo un raf mic și umple-l de cărți. Ele au mereu rol decorativ și dau un aer intelectual interiorului.

Mobilă mică pentru spații mici

Într-o baie minusculă de garsonieră nu vei putea băga setul acela fabulos de cabinete pe care ai pus ochii. Mai bine găsește niște scânduri, caută niște tutoriale pe youtube și fă un mic set de rafturi pentru peria de baie, bigudiuri și alte flecuștețe. Satisfacția realizării unui obiect cu mâinile tale este bonus.

Recipiente adaptate

Într-o bucătărie unde multitudinea și varietatea obiectelor este foarte mare, ai nevoie de diverse recipiente care să le țină în ordine. Dacă le arunci pe toate într-un sertar adânc, sunt slabe șanse să dai peste ele imediat ce ai nevoie. O bucătărie utilă este una bine organizată. Așadar, fă o vizită la un magazin de accesorii pentru casă și cumpără suporturi speciale pentru hârtie de gătit, de exemplu. În ultimii ani au fost concepute recipiente cu funcție unică, pentru diversele forme ale obiectelor casnice care trebuie ținute în ordine. De exemplu, există suport special pentru uscătorul de păr. Noi recomandăm să achiziționezi așa ceva, pentru că te scutește de firul încâlcit al acestuia peste alte obiecte peste care a fost aruncat și se poate atașa pe ușa unui cabinet de baie.

Mobilierul multifuncțional este amicul tău

Într-o cameră mică nu încape un birou Empire de stejar masiv… Dar încap niște rafturi simpatice pe un perete, iar unul dintre acestea, mai lat, poate fi foarte bine transformat într-un birou retractabil sau pliabil.

Bijuteriile pot fi agățate pe perete

Cu o ramă de tablou decorativă, niște polistiren și o bucată de pânză aplicată peste ea, ai realizat un suport pentru cercei, coliere și brățări. Acestea, ținute de obicei într-o casetă de bijuterii, se încurcau și te enervau. Iată un upgrade creativ!

Orice scaun poate fi și un spațiu de depozitare

Dacă știi că ai nevoie de un scaun, de ce să nu cumperi unul în stil „otoman”, care are și o ladă dedesubt? Nu uita, timpul și spațiul (de depozitare) sunt chestiuni relative! Mereu poți adăuga spațiu…

 

 

Sursa: Digital Workforce

Sursa foto: Pexels

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply