Spații de depozitare pentru conserve și vinuri I

0
www.pixabay.com

A venit toamna, cu toata bogăția ei de fructe și legume, iar gospodinele le transformă în dulcețuri, compot, murături, vin, țuică, nectar, mixuri congelate. Problema cu pregătirea conservelor și a vinului de casă este depozitarea, de aceea v-am pregătit câteva idei de amenajare a cămărilor, vinăriei sau pivniței.

Vinărie ca la cramă
Dacă aveți viță de vie și preferința de a bea vin făcut în casă, trebuie să știți că prezentarea face 50% din calitatea experienței de a bea vin. De aceea, puteți investi într-un spațiu special pentru o mică vinărie. Acesta trebuie să fie răcoros și întunecat, cel puțin pe perioada în care vinul fermentează în butoaie. După ce este tras în sticle, poate fi expus într-un mini-bar în living sau bucătărie, cu condiția să îi fie asigurată temperatura ideală (10-12 grade Celsius). Finisajele pentru vinărie trebuie să fie rezistente la umezeală și greutate și ușor de întreținut. Piatra de râu și lemnul tratat anti-mucegai sunt perfecte, deoarece creează un decor rustic potrivit pentru vin de casă. Instalați și un dezumidificator automat, care să păstreze umiditatea sub 80%, pentru a vă asigura că recipientele și vinul nu sunt afectate. Dacă aveți spațiu destul, puteți împărți zona în două: vinotecă (unde etalați sticlele de vin cu etichetă pentru soi și an) și crama, unde depozitați vinul, pentru a se păstra și a îmbătrâni. Dacă vă place să aveți musafiri sau vreți să transformați acest spațiu într-o mică afacere, includeți și o zonă de degustare cu mobilier rustic. În unele magazine de construcții și mobilier (sau online) puteți comanda mobilier pentru cramă, care presupune diferite grilaje de lemn sau fier forjat pentru păstrarea și etalarea sticlelor. Cu puțină îndemânare și experiență, puteți realiza chiar voi, din resturi de lemn (tratat cu lac pentru exterior, anti-umezeală), rafturi și etajere perfecte pentru dimensiunile sticlelor sau butoiașelor voastre.

Pivniță pentru toate conservele
Dacă stați la casă puteți beneficia de un beci sau o pivniță încăpătoare pentru toate conservele pregătite. Nu vă îngrijorați dacă nu face deja parte din locuință, poate fi adăugată drept construcție îngropată sau semi-îngropată undeva în spațiul liber din grădină. Cel mai bine este să fie subterană, deoarece în interiorul pământului se păstrează temperaturi scăzute vara și temperaturi crescute iarna (mai crescute decât la nivelul solului), ceea ce păstrează în stare bună conservele, limitând nevoia de a investi în aparate de climatizare. Ca materiale de construcție, cărămida și cimentul sunt cele mai rezistente în astfel de condiții, iar ca materiale de finisaj puteți opta pentru piatra de râu, vopsea ori var, cărămidă decorativă. Puteți compartimenta spațiul de la început, folosind cărămidă, pentru a crea pereți despărțitori.
Continuarea acestui articol o puteți citi aici.

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply