Soțul a meșterit singur o măsuță pentru balcon

0

Vă povestesc și eu despre cum am reușit să înnoim ușa de la dormitor cu autocolant și să construim o măsuță pliantă pentru un balcon îngust.
În vară, soțul meu a fost ocupat mai mult cu casa fiicei și a ginerelui nostru, ajutându-i mai ales la finisaje, dar și-a găsit timp și pentru casa noastră, pentru împlinirea unei mai vechi dorințe de-ale lui – recondiționarea ușii deteriorate de la dormitor și a împlinirii unei mai noi dorințe ale mele – o măsuță pliantă în balcon.
Pentru că renovarea și modernizarea dormitorului au scos în evidență și mai mult vechimea și deteriorarea ușii acestuia, ușă pe care fetița noastră lipise abțibilduri, desenase, ștersese, după vârstă, soțul meu a hotărât să o transforme într-una modernă.
Deoarece o ușă nouă costă cam 250-300 lei, deci nici gând să o cumpărăm, el a tot colindat magazinele de profil, a adunat pliante și și-a făcut o imagine referitor la ce lucrări urma să execute.
A decupat ușa în trei spații care urmau să fie închise cu geam, a învelit-o în autocolant (operațiune extrem de migăloasă), a rugat un prieten tâmplar să-i execute niște baghete, care să susțină geamurile. Și baghetele le-a învelit în autocolant.
Am mers apoi împreună la un geamgiu, unde am ales un geam decorativ, fumuriu și apoi la un magazin de feronerie unde am ales o clanță potrivită cu noua înfățișare a ușii. Autocolantul a costat 30 lei, geamurile 45 lei și clanța 35 lei. Munca a fost neprețuită! Astfel, avem acum o ușă modernă și așa cum ne-am dorit-o și unicat cu doar 110 lei.
Pentru că îmi doream să pot sta și eu comod în balcon să-mi beau ceaiul chiar și atunci când soțul meu era ocupat la bancul lui de lucru (singurul loc unde puteam așeza cana), iar pervazul balconului e al motanului, l-am rugat pe soțul meu să-mi facă o măsuță pliantă.
Aveam niște bucăți frumoase de scândură, a mai cumpărat niște balamale rezistente și, cu ce mai avea la el în „atelier“, mi-a proiectat și executat măsuța, lucru pentru care-i mulțumesc și pe această cale. Apoi a lăcuit-o pentru a o proteja și a-i pune în evidență frumosul desen natural. Când avem prieteni în vizită, mai ales fumători, bem cafeaua în balcon, la măsuța pliantă, pentru a nu afuma casa. Vă urez vise împlinite!
Diana Halaszi, loc. Tg. Jiu, jud. Gorj
 

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply