Solutii de economie energetica pentru case

0

Schneider Electric propune o serie de echipamente care oferă posibilitati de economie de pana la 30% din consumul energetic.

Solutiile indeamna la aducerea primaverii dincolo de prag si nu doar in interiorul casei, ci chiar in constructia acesteia prin „re-improspatarea” instalatiei electrice si adaugarea unei serii de echipamente care reduc consumul de curent electric, fara sa afecteze gradul de confort.

Despre aparate

Aparaturile pot seta variatia luminii si comanda aprinderea, stingerea  sau intensitatea acesteia in functie de fiecare coltisor din casa. Mai mult, temperatura si jaluzelele pot fi, de asemenea, controlate din acelasi loc, astfel asigurand exact atmosfera dorita, fara efort suplimentar.

Trei exemple concrete

  • Spre exemplu, instalatia electrica poate lumina cand mai puternic pentru citit sau lucru manual, cand mai difuz pentru vizionarea filmelor sau reprize scurte de somn, daca se monteaza un variator de tensiune din gama Unica.
  • Holurile, casa scarilor si alte spatii mai putin circulate sunt deseori luminate inutil, chiar si atunci cand sunt pustii, iar montarea unui intrerupator cu temporizare va asigura stingerea luminii dupa trecerea locatarilor.
  • Detectoarele de miscare asigura un grad sporit de confort la o economie de energie electrica chiar mai mare, de pana la 20%. Spre deosebire de variatoarele de tensiune, acestea pot fi montate pe orice tip de surse de iluminat, functionand atat pentru becurile ecologice, cat si pentru cele incandescente.

Articol EXCLUSIV online
Foto: Schneider

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply