Solutii anticalcar

0

Ibricul se albeste in interior de fiecare data cand fierbi apa de ceai? Inseamna ca… masina ta de spalat sufera! Afla de la noi unde se face legatura!

IN CELE MAI MULTE PARTI ALE TARII, apa de consum este dura, adica abunda in saruri de calciu si magneziu. In general, noi folosim in gospodarie o apa de duritate medie – cea foarte dura nici macar nu face clabuc atunci cand speli cu sapun!

PARTICULELE DE CALCAR SI MAGNEZIU se precipita la incalzire si se depun – atat pe peretii vaselor in care fierbi apa, cat si in instalatiile de apa calda ori in aparatele electrocasnice.

ACESTA ESTE SI MOTIVUL NUMEROASELOR NEPLACERI care apar destul de frecvent la tine acasa: imbatranirea prematura a garniturilor de la instalatiile sanitare, colmatarea scurgerilor de la chiuvete si cada (zilnic pe aici curge apa calda), hurducaielile masinii de spalat rufe, defectarea rapida a masinii de spalat vase, depunerile inestetice si insalubre din baie…

Solutii anticalcar

1. Foloseste un produs special pentru dedurizarea apei de fi ecare data cand speli rufe sau vase (da, reclama la un astfel de produs indica o problema reala!);

2. In fierul de calcat, toarna doar apa distilata daca nu ai pastila dedurizanta si efectueaza periodic curatarea electrica (vezi prospectul aparatului)!

3. Daca locuiesti la curte, monteaza-ti un dispozitiv de dedurizare sau foloseste macar niste filtre speciale cu polifosfat;

4. Pentru centrala proprie (la casa), merita sa investesti putin si sa introduci doar apa distilata – in definitiv, e mai ieftin asa decat sa inlocuiesti tevi intregi colmatate, ca sa nu mai vorbim de riscul unor accidente din cauza depunerilor din boiler!


Articol publicat in revista Casa si gradina

Tex: Crista Darie, foto: Shutterstock

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply