Solutie de criza: exportul de locuinte

0

Cum piata imobiliara inca nu si-a revenit dupa criza, dezvoltatorii au gasit o noua solutie: casele impachetate si trimise in strainatate.

Exportarea unor case fabricate in Romania a devenit un succes pentru piata imobiliara. Tari precum Franta, Grecia, Cipru, Australia, Anglia, Belgia sau chiar Irak importa locuinte puse cap la cap la noi in tara, ajutand astfel dezvoltatorii sa isi continue afacerea.
In acelasi timp, locuintele exportate din Romania sunt vandute mai scump, datorita faptului ca sunt case eco, incorporand o tehnologie considerata premium peste hotare. In plus, costuri suplimentare de ambalare si transport sunt administrate locuintelor pentru a creste cu cel putin 30% pretul fata de cum ar fi fost vandute in Romania.
Dupa succesul obtinut prin aceasta metoda, dezvoltatorii spun ca au observat o usoara crestere in interesul romanilor pentru case eco, insa majoritatea vrea deja sa se orienteze sa deschida fabrici si in alte colturi ale lumii, de indata ce ajunge sa vanda peste 200 de locuinte pe an intr-o anumita tara.

Sursa: Imopedia
Text: Alexandra Badita
Foto: Alexandra Badita

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply