Social 1, amintiri din perioada socialista

0

social1

Social 1 a devenit, în scurt timp de la deschidere, un reper pe lista gurmanzilor din Bucureşti. Dar până să ajungem la meniu, haideţi să ne întoarcem un pic în timp şi să vedem împreună cum începe povestea din spatele restaurantului de faţă.

Citeste si: Nuka Bistro – un interior echilibrat

Bulevardul Unirii este unul dintre acele locuri din București care, cel puțin la nivel vizual, păstrează vie amintirea perioadei socialiste. Blocurile cu apartamente destinate celor cu funcții, fântânile care despart benzile de circulație sau obiectivul nostru turistic absolut, Casa Poporului, sunt tot atâtea amintirii vii. Chiar aici, la numărul 1, s-a deschis de curând restaurantul Social 1 al cărui design interior poartă semnătura studioului Pick Two.

Citeste si: Trei restaurante de la noi cu decoruri moderne si mancare buna

Pe scurt, tematica interiorului de aici are ca punct de pornire exact perioada despre care vorbeam un pic mai sus. Era și normal, având în vedere adresa istorică la care se află restaurantul. Elemente de design și valori ale României socialiste au fost reinterpretate de către arhitecți, astfel încât, la final, interiorul devine prietenos și pentru publicul tânăr, mereu în căutare de noi repere culinare.

social2

Dincolo de interior și de elementele de design pe care  trebuie să le descoperiți în parte atunci când ajungeți aici, restaurantul Social 1 înseamnă și un meniu care poate satisface pretențiile gurmanzilor din oraș. Rețetele sunt inspirate de marile bucătării ale lumii, însă nu luate ca atare, ci reinterpretate printr-un mix de ingrediente și prezentare.

Citeste si: Bistrot frantuzesc in inima Bucurestiului

În bucătărie se află și un grătar cu cărbuni și o instalație de afumare destinată rețetelor pe bază de carne sau sosurilor naturale. Anumite băuturi sau platouri cu aperitive sunt gândite astfel încât să se poată împărți între mai multe persoane, căci misiunea cu care Social 1 a pornit la drum este, așa cum reiese și din nume, cea de socializare. Și pentru că, de cele mai multe ori, socializarea începe de la un pahar, când ajungeți aici, comandați unul dintre cele opt cocktailuri acidulate inspirate de istoria barurilor din America, Franța și Italia.

Articol publicat in revista Casa si gradina
Foto: Social 1

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply