Situatia preturilor la locuinte

0

Organizatorii Targului National Imobiliar trag concluziile evenimentelor de profil ce au avut loc in lunile februarie si mai.

Astfel, in cadrul celor doua evenimente desfasurate in prima parte a anului s-a putut nota o scadere a preturilor locuintelor (atat vechi cat si noi) cu aproximativ 20 de procente.

Cea mai ieftina locuinta prezenta in cadrul evenimentului din februarie a fost cotata la suma de 40.000, in timp ce targul lunii mai a venit cu o oferta minima de 32.000 de EURO, pretul mediu pe mp stabilizandu-se aproape de nivelul de 1.000 EURO.

Situatia preturilor, incerta

Situatia preturilor imediat dupa lansarea planului de resuscitare a pietei de real estate- Programul Prima CASA– este momentan incerta. Exista multe voci care anunta revigorarea pietei, in timp ce altele prelungesc declinul.

Reprezentantul portalului de imobiliare magazinuldecase.ro, ce sustine evenimentul TNI in calitate de partener media, Matei Malos apreciaza ca „Proprietarii imobilelor care solicitau un pret de vanzare pana in 55.000 de euro au crescut pretul in medie cu 5-10%, astfel incat proprietatile pe care le supun vanzarii sa fie in continuare eligibile in program“.

Totusi, acesta semnaleaza si situatii in care unii proprietari de apartamente cu doua camere, care solicitau un pret de strigare de pana la 75.000 de euro, au decis sa scada pretul de strigare sub 60.000 de euro, astfel incat proprietatile lor sa fie eligibile in program, renuntand in aceasta situatie la posibilitatea unei negocieri ulterioare de pret.

Un nou targ imobiliar in septembrie

Multitudinea de opinii contrare care tot ce face este sa trezeasca si mai multe suspiciuni clientului final poate fi contracarata doar in cadrul unui eveniment imobiliar, prilej cu care sa se poata analiza, compara si negocia in acelasi loc timp de patru zile toate ofertele de pe piata. In acest context, toti cei interesati de domeniul imobiliar sunt invitati la cea de-a IX editie a Targului National Imobiliar ce va avea loc in perioada 24-27 septembrie la Palatul Parlamentului – Sala Unirea.


Articol EXCLUSIV online
Sursa: Imopedia.ro
Foto: Stock.xchng

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply