Siropul de gutui, remediu gustos și bun pentru stomac

0
gutui
Foto: arhiva Practic Idei
Elisabeta Gligor, Cenad, jud. Timiș
Dragă redacție,
Vă mulțumesc pentru articolele publicate în revista Practic-Idei, nr. 6 la pag. 41 și nr. 7 la pag. 90, și pentru premiile acordate. Când m-a sunat soțul și mi-a spus, m-am bucurat foarte mult. Vă trimit și câteva remedii naturale.
Siropurile de toamnă sunt leacuri rapide, naturale și cu efecte garantate.
De la banalele răceli, până la afecțiuni ale ficatului sau ale bilei, toate pot fi combătute și cu siropuri. Iată cum te poți vindeca bucurându-te de aroma fructelor și a legumelor.
Siropul de sfeclă roșie alungă migrenele. Dacă suferi de migrene le poți veni de hac cu siropul de sfeclă roșie: bei câte o cană, de trei ori pe zi câteva săptămâni. Siropul de sfeclă roșie ajută și la eliminarea pietrelor de la fiere, cât și la scăderea tensiunii arteriale. Se beau câte patru pahare pe zi. Cum prepari: cureți sfecla, o tai felii și pui 1 kg de sfeclă și 500 g de zahăr în 2 litri de apă și le fierbi până obții un sirop concentrat pe care-l diluezi când îl consumi.
Siropul de măceșe alungă oboseala și datorită conținutului bogat în vitaminele C și A este un energizant pentru organism, alungând oboseala și anemia, fiind și un stimulent al apetitului. Se ia câte o linguriță, de 2-3 ori pe zi. Peste 250 g de măceșe torni 1 litru de apă fiartă, lași 1 zi la macerat după care adaugi 500 g de zahăr și fierbi până se omogenizează.
Siropul de gutui este bun pentru stomac. Siropul obținut din acest fruct specific toamnei reprezintă un medicament foarte gustos. Este un remediu de nădejde în caz de constipație și de hiperaciditate gastrică. Reduce și riscul de accidente cerebrale. Cum prepari: pui 1 kg de gutui tăiate, fără sâmburi la fiert, timp de o jumătate de oră, în 2 litri de apă. Când se înmoaie fructele, le scoți iar în zeama rămasă torni 1 litru de apă și 1 kg de zahăr. Lași la fiert până când compoziția devine de consistența unui sirop.
Siropul de cătină întârzie îmbătrânirea și vitaminizează organismul, reduce stresul. Totodată întârzie evoluția unor boli precum miopia, cataracta și glaucomul. Dizolvi o linguriță de sirop concentrat la un pahar de apă, bei de 3 ori pe zi, timp de câteva luni. Cum prepari: siropul îl obții din 500 g de fructe de cătină amestecate cu 300 g de miere. Se păstrează la frigider câteva luni.
Vă doresc multă sănătate și tot binele din lume!

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply