Cum să te simți ca acasă imediat cum te-ai mutat într-o locuință nouă

0

Să te muți într-o locuință nouă, fie că este a ta sau ai închiriat-o, este un eveniment destul de stresant și obositor pentru oricine. În primele zile după mutare, te vei simți ceva mai relaxat, dar e greu să te simți confortabil printre cutii nedesfăcute, mobilă neașezată sau fără decor.

O nouă locuință înseamnă multă muncă și organizare, prin urmare vei avea nevoie de suficient timp liber, dar și de multă răbdare. Deși nu te poți instala cât ai bate din palme, există câteva lucruri pe care le poți face pentru a te simți acasă.

Despachetează obiectele esențiale. Acestea ar trebui să se afle în aceeași cutie, pentru a-ți fi mai ușor. Printre ele se numără periuța și pasta de dinți, hârtia igienică, șamponul, o perie, tacâmuri, veselă, o tigaie, așternuturi, câteva haine etc. Chiar dacă va dura câteva zile până vei despacheta totul, asigură-te că ai la îndemână aceste lucruri de care ai nevoie imediat.

Umple frigiderul. Înainte de a te pune pe treabă, fă o vizită la supermarket-ul cel mai apropiat și cumpără cele necesare pentru 2-3 zile. Alege alimente pe care le poți folosi la prepararea unor mese rapide. Astfel, vei evita să cheltuiești mulți bani pe pizza, mâncare chinezească sau sushi.

Aranjează dormitorul. E bine să începi cu această cameră pentru a scăpa cât mai repede de hainele din cutii, dar și pentru a-ți asigura un somn cât mai odihnitor. Aerisește bine, fă patul, așează pe noptieră o fotografie sau o decorațiune care îți place mult și nu uita de o carte pe care să o citești înainte de culcare.

Adu natura în casa ta. Chiar dacă noua locuință este momentan dezordonată și plină de cutii, un ghiveci sau un buchet de flori va înveseli atât spațiul, cât și pe tine.

Invită câțiva prieteni la tine. În această perioadă stresantă din viața ta, e important să ai alături prieteni care să te ajute să te relaxezi. În plus, cel mai probabil vor fi încântați să te ajute să despachetezi și amenajezi – nu uita, unde-s doi puterea crește, deci nu te sfii să ceri ajutor!

Citește și: 26 de lucruri de care ai nevoie când te muți într-o casă nouă

Sursă foto: Unsplash @benchaccounting

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply