4 moduri simple pentru a spori siguranța casei

0

Vara este un moment numai bun pentru a face un update la sistemul de securitate al locuinței. Din nefericire, aceeași perioadă se confruntă și cu cele mai multe spargeri de locuințe, în lipsa celor plecați în concedii. 

Specialiștii recomandă sporirea măsurilor de siguranță din perimetrul rezidențial, printr-o listă de măsuri menite să țină musafirii nepoftiți departe de spațiul casei. Așadar, astăzi vom vorbi despre patru moduri simple prin care poți securiza accesul în locuință. Iată despre ce este vorba: 

1. Optează pentru ușile de aluminiu 

Studiile arată că aproximativ 30% din spărgătorii de locuințe aleg să pătrundă în casă prin forțarea ușii de la intrare. De cele mai multe ori, aleg uși vechi din lemn, cu un singur element de siguranță, datorită ușurinței cu care acestea pot fi forțate și deschise. 

În cazul în care ai o ușă din lemn la intrare, îți recomandăm o schimbare de bun augur: ușa din aluminiu. Cele mai bune usi de aluminiu oferă o siguranță optimă, pentru că acest profil metalic este unul deosebit de rezistent. De asemenea, se pot instala fără probleme elemente de feronerie suplimentare, ce contribuie și mai mult la securizarea perimetrului respectiv. 

Siguranța pe care o oferă o ușă din aluminiu este dublată de finisajele excepționale pe care le prezintă. Poți alege dintr-o gamă diversificată de nuanțe și texturi ornamentale, astfel încât să îți fie ușor să integrezi aspectul ușii în decorul general al fațadei exterioare. 

2. Instalează un sistem de securitate

Tehnologia a făcut progrese uimitoare pe nișa sistemelor de siguranță rezidențiale. Cu doar câteva click-uri, îți poți comanda online un video-interfon, ce poate fi conectat la tabletă sau smartphone, precum și un sistem de alarmă pe bază de senzori, cu aceeași flexibilitate de conectare pe device-uri. Controlul și monitorizarea de la distanță a unui astfel de sistem: 

 • îți permite să fii la curent cu tot ce se întâmplă în perimetrul locuinței tale, atât timp cât tu ești plecat în vacanță; 
 • îți oferă libertatea de a răspunde la interfon, fără a fi nevoit să te deplasezi până la panoul interior de comandă; 
 • te ține la curent – cu alerte și notificări trimise în timp real – cu absolut orice mișcare detectabilă de senzorii unui astfel de sistem. 

3. Alege încuietori de foarte bună calitate

Atât pentru uși, cât și pentru ferestre, trebuie să montezi încuietori ce pot rezista efortului de a fi forțate. Ușile și ferestrele unei case reprezintă puncte sensibile de acces într-un spațiu securizat. De aceea, hoții mizează de cele mai multe ori pe slăbiciunea încuietorilor, pentru a le deschide. Însă nu trebuie să te oprești aici! 

Pentru mai multă siguranță, mai poți: 

 • monta senzori de spargere a geamurilor; 
 • monta un cadru metalic suplimentar pentru securizarea optimă a ușilor;
 • monta bare de siguranță la ferestre (chiar dacă sunt inestetice și limitează modul în care poți folosi cadrul unei ferestre, sunt cele mai sigure sisteme de siguranță non-digitale).

4. Protejează-ți rețeaua Wi-Fi

Dacă ușile și ferestrele reprezintă o cale rapidă de acces către bunurile din spațiul personal al locuinței, rețeaua de internet wireless reprezintă o poartă către adresele de logare, conturile bancare și librăria media personală. 

Compromiterea rețelei Wi-Fi te expune în fața unor atacuri de tip phishing sau a unu furt de poze / clipuri video din propriul calculator, lucru ce se poate transforma rapid într-un șantaj pe care nu ți-l dorești. 

Iată ce trebuie să faci pentru a-ți proteja rețeaua Wi-Fi: 

 • schimbă numele SSDI-ului (numele rețelei);
 • schimbă parola rețelei și alege un cifru complex – cifre, majuscule etc;
 • activează filtrarea prin adresa MAC;
 • dezactivează accesul la interfața Web;
 • folosește un firewall performant;
 • instalează un antivirus performant. 

Pleacă în vacanță alături de cei dragi, fără grija că locuința ta se află în pericol. Este ușor să aduci îmbunătățiri nivelului de securitate rezidențial, mai ales că toate aceste elemente de siguranță despre care am vorbit mai sus – uși din aluminiu, video-interfon, antivirus, încuietori mai bune – pot fi comandate rapid de pe internet.

 

 

Sursă: Digital workforce

Sursă foto: pixabay

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply