Și în octombrie plantez trandafiri sub sticle

0

Tincuța Coman, loc. Găgești, jud. Vaslui
Dragă redacție,
Vă mulțumesc pentru vizita făcută acasă la mine, pentru reportajul din nr. 9/2014, dar și pentru premiu. Vă scriu iar despre flori.
Sunt o mare iubitoare de flori, dar trandafirii rămân preferații mei. Mi-am dorit să am cât mai multe soiuri și nuanțe și chiar am reușit să îi obțin pe toți prin metoda plantării sub sticle. Perioada optimă de plantare este în august-septembrie, dar eu am plantat și în octombrie și spre surprinderea mea s-au prins.
Operațiunea este simplă și la îndemâna oricui: tăiem butași (tije care au avut flori) cu o lungime de aproximativ 20 cm. Cu hârlețul facem gropi adânci de circa 30 cm adâncime. Fărâmițăm bine pământul, punem apă din belșug, înfigem câte 2 butași alături și îi acoperim cu o sticlă căreia i-am tăiat fundul. Tragem pământ în jurul sticlei și o lăsăm așa până în primăvară, în aprilie.
Folosind această metodă am plantat și trandafiri urcători care sunt superbi, formând o perdea naturală în jurul terasei. Vă recomand să încercați metoda mea. În încheiere, doresc tuturor o toamnă frumoasă și spor în toate activitățile ce le desfășoară.
Foto: Tincuța Coman
 

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply