Și florile au simpatiile lor! Eu țin cont de preferințele lor când le grupez

1

Anuța Chiba, loc. Peceiu, jud. Sălaj
Dragă redacție,
Sunt născută iarna, dar nu sunt un înflăcărat fan al iernii. Iubesc acest anotimp doar pentru sărbătorile de iarnă, care îmi aduc multe bucurii sufletești, însă, ca o pasionată de flori, în acest anotimp trebuie să acord o îngrijire specială acestora.
În fiecare iarnă aveam câte o plantă căreia nu-i mergea bine. Îi dădeam apă, lumină, temperatura care ar trebui să-i convină, câte o vorbă drăgăstosă, însă degeaba; pălea, își pierdea frunză cu frunză și până la urmă se veștejea de tot. De multe ori mi-am pus întrebarea: „Oare ce nu i-a priit?”. Am urmărit cu atenție și răbdare multe informații despre îngrijirea plantelor în sezonul rece, însă am învățat și din experiență. Este păcat că prin aceste experiențe am pierdut multe flori.
Atunci când aduc de afară toate florile, pe pervaz sau în camere, țin cont și de nevoia de căldură pe care o are fiecare plantă pe timpul iernii, cât și de faptul că sunt unele flori care nu trebuie așezate una lângă alta. De obicei în geamuri așez florile iubitoare de lumină, cele crude și suculente, iar aceste ghivece le rotesc spre lumină din când în când, pentru ca toate părțile plantei să aibă lumină. Sunt atentă ca aceste plante să nu atingă geamurile care pot să înghețe peste noapte făcând ca frunzele lipite de geam să degere. În fața geamurilor așez ghivecele mai mari cu ficuși, croton și colocasia. Am observat că acestea se simt bine una în compania alteia. Urmăresc în fiecare an cu atenție ca să aflu ce plante se caută una pe alta și care se evită, pentru a nu le produce suferință prin contribuții greșite.
Foto: Anuța Chiba

Comentarii Facebook

comentarii

Discussion1 Comment

  1. Pingback: Arborele de matase | Revista Practic idei

Leave A Reply