Și eu am flori frumoase datorită revistei Practic Idei

0
Georgeta Mîndru
Georgeta Mîndru
Dragii mei,
Am descoperit această revistă abia din anul 2006, dar de atunci nu am încetat să o cumpăr lună de lună. De la cititorii revistei am învățat foarte multe despre flori, denumirea lor, cum să le îngrijesc, precum și cum să le tratez. Această revistă are un număr mare de cititori care scriu despre florile lor. Țin să le mulțumesc domnilor Gheorghe Popescu, Gheorghe Cojocaru, Petrea Chiru și alții care au scris și scriu despre plantele pe care le cultivă și le îngrijesc și vă scriu despre florile mele.
Georgeta Mîndru, Mangalia, jud. Constanța
Am foarte multe flori pe balcon și în grădina din fața blocului pentru că de 4 ani, de când am ieșit la pensie, mă ocup cu soțul meu și de grădina din fața blocului. Am două balcoane, unul mai mic la bucătărie, pe vest, pe care nu l-am închis și pe care l-am amenajat ca pe un loc de relaxare, este împodobit cu flori de vară, mai rezistente la soare. Mai am balconul de la dormitor, pe nord, care este închis și pe care țin plantele mai pretențioase la soare și tot acolo iernează toate florile precum și pe pervazurile celor 4 camere pe care soțul meu le-a lățit să încapă ghivecele.
Am învățat de la cititorii practici să ud florile cu apă la temperatura camerei, pe care o țin în sticle desfăcute pentru a se elimina clorul. Le administrez îngrășământ Vitaflora o dată la 2 săptămâni, iar când se îmbolnăvesc le tratez cu soluții fitosanitare, despre care am aflat tot din articolele scrise în revistă și care au dat roade.
Rog cititorii care cunosc, să-mi scrie despre clematite. Am avut o clematită roz pe care am pierdut-o după ce s-a îmbolnăvit de o ciupercă ce atacă rădăcina. Despre această boală am citit în revista „Grădina mea de vis”, pe care o mai cumpăr când și când. Acolo am găsit scris că trebuie tratată cu Bavistin, dar în magazinele de specialitate din Mangalia nu am găsit, spunându-mi că nu se mai fabrică și mi-a dat altceva, care însă nu a mers și am pierdut floarea. De aceea dacă cineva s-a întâlnit cu această situație, să scrie cu ce a tratat floarea.
Mă ocup și de grădina din fața blocului, unde am plantat trandafiri pe care i-am prins sub sticle, așa cum am citit în paginile revistei. Am pus flori de primăvară, de vară, hibiscus de grădină, luleaua turcului și iederă pentru a face umbră, dar mi-aș dori și tufe sau arbuști cu flori precum scoruș, iasomie, lavandă (am semănat-o, dar nu a răsărit de aceea aș vrea puiet), iarbă neagră, cătușnică, coacăz decorativ, gutui decorativ, corn, punica sau rodiu, fritillaria sau orice tufe sau arbuști dețin cititorii. Îmi doresc și semințe de flori, ceapă decorativă și mentă indiană. Plătesc taxele poștale celor ce-mi vor trimite și le mulțumesc de pe acum. Vă doresc multă sănătate și flori frumoase.
Adresa mea: Georgeta Mîndru, str. Rozelor nr. 12, bl. R 6, sc. A, et. 1, ap. 5, Mangalia, jud. Constanța. Mă puteți suna la telefon 0724.630.336.

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply