Și copiii fac goblenuri!

0

Mirela Mărginean, loc. Bistrița, jud. Bistrița-Năsăud

Mirela Marginean
Stimată redacție,
Fiind cititori fideli şi admiratori ai revistei Practic Idei, membrii cercului instructiv-educativ „vMâini îndemânatice” de la C.S.E.I. nr. 2 Bistrița, pe care îl conduc s-au inspirat de foarte multe ori din paginile acesteia pentru a realiza diferite obiecte decorative.
Au admirat, în diferite numere, frumoasele goblenuri realizate de colaboratoarele revistei şi acestea le-au fost punctul de inspirație pentru tablourile pe care vi le vom prezenta în ceea ce urmează.
Deoarece elevii care activează în cadrul acestui cerc sunt încă destul de mici (au vârste cuprinse între 10 şi 14 ani) nu au cusut aceste tablouri în punct „goblen”, ci în punct „cruciuliță”, punct cu care sunt obişnuiți. Atunci când patru dintre elevi s-au hotărât să realizeze tablouri, au dorit foarte mult ca acestea să aibă modele mai deosebite. Căutând în paginile revistelor de specialitate au găsit aceste modele reprezentând „flori cu chipuri de copii”. Văzând ce frumos le zâmbeşte copilul ascuns în floarea-soarelui sau cel de printre petalele albăstrelei sau ale clopoțelului, elevii au fost nerăbdători să le coasă şi ei.
S-au apucat de lucru şi mai întâi au copiat modelele din revistă (acestea erau realizate la o scară mică fiind greu de urmărit) pe foi cu pătrățele din caietul de matematică. Astfel, având modelul copiat la o scară mai mare le-a fost mult mai uşor să-l urmărească şi să-l realizeze. În timpul orelor de cerc, cele două fete şi cei doi băieți care au cusut aceste tablouri au muncit mult, cu răbdare şi pricepere, deoarece tablourile sunt mărişoare (25/25 cm). La sfârşit, atunci când chipul copilului din floare a zâmbit fiecărui executant în parte, elevii au avut satisfacția muncii duse la bun sfârşit.
Aceste frumoase tablouri vor împodobi Clubul Elevilor din şcoală,  putând fi admirate atât de către elevii şi cadrele didactice din şcoala noastră cât şi de vizitatorii din alte şcoli.
Trimitem o fotografie cu dorința de a participa la unul dintre concursurile revistei şi sperând, totodată, că lucrările vor fi apreciate şi de alți cititori care vor încerca să le realizeze.
Colectivului redacțional al revistei precum şi tuturor cititorilor şi colaboratorilor le dorim o vară frumoasă, cu bucurii, speranțe şi visuri împlinite.
Mult succes în tot ceea ce vă propuneți!

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply