Sfecla roșie detoxifică, energizează organismul

0

Clementina Cojan, loc. Branistea, jud. Bistrita-Nasaud
Dragă redacție,
Pentru că este de sezon și se găsește în piețe și magazine, vă prezint sfecla roșie, legumă-minune care are beneficii multiple pentru sănătate.
Sfecla roșie, folosită în alimentație, mai cu seamă în diverse salate are și proprietăți terapeutice deloc de neglijat, care au fost cunoscute chiar din antichitate. Pe atunci se pare că vindecătorii o foloseau cu efecte pozitive remarcabile, ceea ce a făcut ca la un moment dat rădăcinile de sfeclă roșie să fie exportate cu caravanele – precum mirodeniile și aurul, până în Imperiul Roman și Grecia. Povestea spune chiar că împăratul roman Tiberius, convins pe deplin de calitățile sfeclei, a cerut ca plata tributului datorat de triburile germanice să se facă în lăzi cu sfeclă, nu în aur cum se obișnuia.
Beneficile sfeclei roșii sunt multiple:
•Are un conținut ridicat de fier și previne bolile de sânge;
•Este un puternic detoxifiant al organismului: deconstipă, stimulează tranzitul intestinal, curăță ficatul de toxine;
•Blochează cancerul prin alterarea ratei de respirație a celulelor canceroase;
•Ajută în tratarea leucemiei și a cancerului de colon; •Este un remediu eficient pentru bolile de ficat;
•Încetinește procesul de îmbătrânire; •Este o importantă sursă de vitamina A, B, C și PP;
•Conține potasiu și acid folic (vitamina B9) cu ajutorul cărora scade tensiunea arterială;
•Are acid folic foarte bun pentru femeile gravide, pentru că scade riscul apariției malformațiilor congenitale;
•Energizează și mineralizează organismul.
Este folosită cu rezultate optime în tratarea diferitelor afecțiuni și studiile au arătat că este un remediu natural și ieftin în tratamentul cancerului. Vă mulțumesc pentru premiul din numărul de noiembrie al revistei Practic Idei. Multă sănătate tuturor!
Foto: arhiva Practic

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply