Sfaturi pentru amenajarea confortabilă a camerei pentru oaspeți

1

camera de oaspeti

Camera pentru oaspeți trebuie să fie un loc liniștit, în care atmosfera să fie relaxantă și confortabilă. Nu este atât de simplu să mergi pe originalitate, iar în plus să creezi și o atmosferă plăcută, mai ales dacă se ține cont și de ideile de modă ale designului de interior din acest an, care se remarcă prin contraste, accente strălucitoare și combinații neobișnuite. Indiferent de alegerea designului de interior nu trebuie uitat niciodată de confort și eleganță.

Un design special pentru camera de oaspeți

Încercați să acordați o atenție deosebită designului de interior în camera de zi sau în camera în care doriți să vă primiți oaspeții în casă. Cereți sfatul specialiștilor în decorațiuni interioare cu privire la alegerea mobilierului și a culorilor.

Lumina are un aspect important, este bine să existe mai multe surse de lumină care să fie folosite exact atunci când este nevoie, dacă se aplică doar una singură poate exista riscul ca de fiecare dată în cameră să fie același efect, ca și cum spațiul ar fi plin de lumină.

O mare atenție trebuie acordată și gradului de lumină naturală din cameră. Cel mai bine ar fi ca ferestrele să fie îndreptate spre est sau spre sud, astfel în cameră va fi suficientă lumină naturală de la soare.

Perdelele trebuie să fie dintr-un material cu o textură plăcută, să aibă o culoare care să emane căldură și eleganță, în timpul zilei trebuie să lase posibilitatea de a pătrunde suficientă lumină în cameră. Se pot folosi și covoare care să se potrivească perfect cu mobilierul și să asigure o bună izolare termică și fonică, să te simți confortabil atunci când calci pe ele.

O cameră cu multe culori are efect stimulativ

Specialiștii în design spun despre folosirea mai multor culori, ei nu recomandă ca un spațiu de locuit să fie zugrăvit monotematic. Culorile influențează starea persoanelor care vor sta în cameră și percepția acestora asupra dimensiunii camerei. De exemplu culorile puternice pot crea impresia de neliniște și de cameră mai mică. Nuanțele deschise și culorile calde pot avea un efect pozitiv și induc senzația de mai mult spațiu.

Culorile neutre – crem, bej, gri deschis – au un efect calmant de aceea trebuie să predomine în cameră, însă nu este indicat de a fi utilizate în totalitate pentru că nu au caracteristici puternice. Două treimi din cameră poate fi alocat acestor culori, restul se poate realiza în culori ce oferă energie, cum sunt cele pastelate, de exemplu tonul de verde pur, energizant.

Fuchsia și lavanda sunt culori intense, vibrante, care trebuie utilizate mai puțin în zona de locuit chiar dacă sunt frumoase și atrăgătoare, este suficient doar pe un singur perete al camerei. Se spune despre culorile neutre că sunt potrivite pentru dormitor pentru că au efect liniștitor și astfel somnul este mai bun.

În ceea ce privește culorile întunecate, trebuie folosite cu atenție, pentru că uneori deși sunt nuanțe bogate pot fi obositoare. Într-o cameră sunt suficiente trei culori, dacă se depășește acest număr efectul creat poate fi prea încărcat și chiar stresant.

Confortul face diferența!

O canapea extensibilă în camera de zi este o alegere ideală mai ales dacă acest produs are un design deosebit. Un astfel de produs trebuie să fie flexibil, detașabil și perfect asociabil cu un alt produs. Poate fi disponibilă în catifea, microfibră, piele sau țesături, și în diferite culori. Se potrivește perfect în living sau în camera de oaspeți pentru că poate deveni un loc plăcut unde să te relaxezi sau să te delectezi citind o carte.

Cu o simplă mișcare o poți transforma într-un pat confortabil pentru oaspeți în care să ai un somn liniștit pe parcursul nopții. Cum este și firesc, o canapea foarte mare, de colț, care se distinge prin aspectul ei modular, se va încadra perfect într-o cameră spațioasă, în living. Dacă are salteaua de calitate și perne de puf se poate spune că oferă un confort de neegalat.

Rafturi pentru cărți și obiecte decorative

Designerii recomandă și folosirea bibliotecilor în locuințele moderne, dar și a sistemelor de rafturi metalice pe care se pot depozita diferite gadget-uri, cărți sau obiecte de artă. Toate acestea pot crea în cameră un ansamblu interesant conceput simplu și confortabil.

Nu ai nevoie neapărat de un designer sau de un arhitect profesionist care să te ajute să utilizezi eficient fiecare centimetru disponibil al pereților din cameră, mai ales dacă apartamentul este destul de mic. În ziua de azi suntem obișnuiți să folosim rafturile metalice datorită versalității designului lor și prețului accesibil.

Există o mare varietate de rafturi elegante ce pot oferi idei originale pentru designul de interior. Pe ele se pot așeza cărți, fotografii, suveniruri, plante de apartament și diferite decorațiuni. Astfel de rafturi pot fi realizate din cele mai moderne materiale, pot avea diferite înălțimi și se pot încadra perfect în designul de interior al unei încăperi.

Dacă se merge pe un model tradițional nu există riscul de a strica aspectul camerei. Folosirea unui număr prea mare de tablouri sau obiecte de decor nu este indicat în cameră pentru că poate crea senzația de galerie, ca la muzeu.

Comentarii Facebook

comentarii

Discussion1 Comment

  1. Apreciez foarte mult postarea pe blog. Vă mulțumim pentru partajare. Este foarte benefic pentru mine.

Leave A Reply