Sfaturi extrem de utile pentru o renovare cu succes a casei tale

0

Renovarea unei locuinte reprezinta un proces plin de provocari, din care nu lipsesc emotiile placute si cele mai putin placute. Daca vrei sa-ti renovezi casa in perioada urmatoare, nu ar trebui sa te sperii, ci doar sa iti faci un plan foarte bun si, de asemenea, sa respecti sfaturile de mai jos. Astfel, vei avea parte de o renovare fara stres.

Pregateste-te pentru cheltuieli suplimentare

Nu poti sa-ti renovezi casa daca nu ai un buget in acest sens, asa ca ar fi bine sa iti faci niste calcule cat mai exacte referitoare la cheltuieli. Ia in considerare atat costurile cu materialele de constructii, cat si cu oamenii pe care o sa-i angajezi ca sa-ti efectueze anumite lucrari.

Pleaca de acasa

Viata pe santier nu este deloc placuta, din cauza zgomotului si a prafului. Prin urmare, cel mai bine ar fi ca tu si membrii familiei tale sa plecati de acasa cat timp se desfasoara lucrarile de renovare. Fie va  puteti muta la niste prieteni, fie sa alegeti sa va inchiriati, pentru cateva luni, o alta casa. Chiar daca pleci din locuinta ta pe durata renovarii, asta nu inseamna ca nu trebuie sa revii din cand in cand acasa ca verifici stadiul lucrarilor.

In cazul in care alegi ca sa ramai in locuinta in timpul renovarii, protejeaza-te cum poti mai bine impotriva murdariei si a prafului. Daca vrei sa duci o viata cat de cat confortabila in timpul renovarilor, va trebui sa faci foarte des curatenie, astfel incat praful sa ramana doar in incaperile in care se lucreaza.

Angajeaza oamenii potriviti

Pentru un proces de renovare „ca la carte” este nevoie sa apelezi la doua tipuri de experti. In primul rand, ar fi bine sa iei legatura cu niste specialisti in design si amenajari interioare, angajati intr-o companie care ofera servicii de top pentru renovarea de case si apartamente. Totodata, cauta si o echipa de constructori, indiferent daca lucreaza lucreaza pe cont propriu sau pentru o firma anume. Alegerea specialistilor potriviti s-ar putea sa dureze ceva asa ca daca vrei sa grabesti lucrurile cel mai bine ar fi sa apelezi la recomandari de la prieteni sau rude care si-au renovat recent locuintele.

Ocupa-te de lucrarile marunte

O varianta potrivita ca sa nu platesti foarte mult pentru renovarea locuintei ar fi sa te ocupi tu de anumite lucrari. Cu siguranta ca ai anumite abilitati de „lucru manual”, asa ca renovarea casei tale reprezinta cel mai bun moment ca sa arati ce poti. Iata cateva exemplu de lucruri pe care ai putea de care ai putea sa te ocupi: demontarea si montarea parchetului, spartul gresiei sau faiantei si scoaterea usilor.

Sursa foto: pixabay.com

 

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply