Sfaturi de decorare pentru chiriasi

0

Dacă nu eşti proprietar, mai mult ca sigur că te simţi limitat atunci când vine vorba de decorarea şi amenajarea casei, mai ales că proprietarul este foarte pretenţios.

Sfaturi de decorare

Iată câteva sfaturi de decorare pentru chiriaşi, care vor ajuta la o amenajare fără costuri prea mari a casei, şi fără a încălca dorinţele proprietarului.

Rafturi.
Poţi monta rafturi pentru a mari spaţiul de depozitare. Acestea se pot demonta uşor şi nu strică pereţii.
În cazul în care nu poţi schimba culoarea pereţilor, atunci poţi aduce o pată de culoare casei prin vopsirea rafurilor.

Covoare.
Sigur nu ai voie să schimbi parchetul sau gresia, dar oricum nu ai fi avut bani pentru asta. Dacă totuşi vrei să schimbi aspectul podelei, poţi apela cu încredere la covoare. Un covor, pe lângă aspectul sau şi faptul că evidenţiază obiectele din jur, cum ar fi măsuţa de cafea aşezată pe el, ajută şi la delimitarea spaţiului în casă.Sfaturi de decorare

Tăblia de pat.
Dacă schimbi tăblia patului reuşeşti dintr-o mişcare să schimbi tot aspectul dormitorului. Poţi folosi pur şi simplu o bucată de lemn, pe care o cureţi şi o vopseşti, sau mai multe şipci de lemn pe care le poţi prinde pe perete într-un mod original. Evident, dacă nu eşti îndemânatic, stai departe de astfel de activităţi.

Draperii.
Draperiile şi perdelele pot fi schimbate fără probleme. Depozitează-le pe cele ale proprietarului şi montează unele pe gustul tău. O fereastră îmbrăcată frumos atrage privirile, iar tu te poţi bucura de aportul tău adus în designul camerei.

Lumina.
Este evident că nu poţi schiba nimic din instalaţia electrică, aşa că poţi adăuga câteva veioze sau lămpi. Acestea nu numai că măresc luminozitatea camerei, dar o şi înfrumuseţează prin esteticul lor.

Rame cu fotografii.
Dacă nu îţi place cum arată un perete îl poţi masca cu tablouri, rame sau oglinzi. Îţi poţi face chiar tu câteva folosind materiale textile. Sunt uşoare, nu necesită rame, şi pot fi date jos foarte uşor.

Depozitarea.
În timp acumulezi destul de multe lucruri ce trebuiesc depozitate. Dacă nu ai un astfel de spaţiu în apartament, gândeşte-te să foloseşti cutii de diferite mărimi şi culori, sau coşuri. Sunt la modă şi îţi vor rezolva problema.

Metriale textile
Materialele textile se pot dovedi foarte utile atunci când vrei să ascunzi anumite zone. De exemplu la baie poţi ascunde ţevile de sub chiuvetă cu o perdea asortată cu designul băii.

Dacă ai şi alte sfaturi de decorare pentru chiriaşi, lasă-ne un comentariu.

 

Sursa: homedit.com

Sursa foto: archigraf, aetb – Fotolia.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply