Sfaturi contra insomniei

1
infuzie
Foto: arhiva Practic Idei
Elisabeta Putere, Bucureşti
Dragă redacție, Vă scriu câteva cauze şi soluții naturale pentru insomnie. Variațiile bruşte de temperatură, caracteristice acestui început de secol, dar şi grijile zilnice şi stresul, sunt cauze care declanşează insomnia. Alte cauze ale insomniei ar putea fi: dormitul în condiții inconfortabile cauzate de salteaua patului, pernă, învelişul nepotrivit. Zgomotul, frigul, cinele copioase, consumul abuziv de cafea, ceai, băuturi energizante, sedentarismul, pot fi alți factori declanşatori de insomnie. Este totuşi cazul să amintim şi unele boli care pot da insomnie şi anume: insuficiența cardiacă, hipertensiunea arterială, ulcerul în criză, bronşita cronică, astmul bronşic, emfizemul pulmonar şi altele. Să vedem câteva metode naturale care ajută insomniacul să revină la un ritm somn-veghe normal. Cina ar fi bine să fie servită cu minimum 2 ore înainte de culcare şi să nu fie constituită din mâncăruri grele. Puteți alege: lapte, iaurt, brânză de vaci, salată, ridichi, pâine, miere, carne slabă. Ceapa consumată înaintea culcării asigură un somn adânc, deci, dacă nu vă rețin probleme de sănătate sau dacă nu vă deranjează mirosul, mâncați ceapă seara. Există şi fructe care au capacitatea de a induce un somn liniştit: este vorba de caisele coapte bine, de prune, de mere şi de pere. Puteți servi la cină sau cu o jumătate de oră înainte de culcare cinci caise sau cinci prune sau câte un măr sau o pară. Dintre ceaiurile care vă vor trimite în pat, vă recomand combinații:
 păducel, cimbrişor şi vinariță amestecate în părți egale. Se pun trei lingurițe din acest amestec de plante la 250 ml apă clocotită şi se infuzează timp de 5-7 minute. Ar fi bine să îl beți neîndulcit, dar dacă nu puteți, îndulciți-l cu miere.
 tei, talpa gâştei, roiniță, levănțică şi muguri de pin se amestecă în părți egale. Puneți două lingurițe din acest amestec la infuzat, în 250 ml apă clocotită, pentru aproximativ 10 minute. Acest ceai se va bea neîndulcit. Ceaiul din frunze de portocal are virtuți deosebite împotriva insomniei. Puteți planta într-un ghiveci un portocal, din care să culegeți frunze pentru ceaiul vostru. Înainte de culcare puteți lua o linguriță de zahăr în care puneți două picături de ulei de măghiran. După ce înghițiți acest amestec se impune igienizarea cavității bucale.

Comentarii Facebook

comentarii

Discussion1 Comment

  1. Pingback: Remedii naturale pentru somn usor | Revista Practic idei

Leave A Reply