Septembrie. Știri și Info pentru cititori

0

Învie Tradiția susține comunitatea artizanilor
Un nou proiect de susținere și revitalizare a comunității de artizani din România a fost lansat de târgul online Invietraditia.ro, care aduce obiecte autentice direct în casele românilor. Învie Tradiția aduce un omagiu meșteșugului românesc, facilitând accesul micilor producători locali la o piață de desfacere mult mai mare, prin intermediul unui magazin online. Târgul virtual oferă o variată gamă de obiecte tradiționale de pe piața autohtonă, din ceramică, lut, lemn sau piele, ii și port tradițional, suveniruri, obiecte de cult, jucării din lemn și cadouri pentru suflet.
***
Aer conditionat inteligent
Ți-ai dori să ajungi acasă și să ai în camere temperatura optimă fără să mai aștepți? Noul aparat de aer condiționat de la Beko se poate controla de la distanță printr-o aplicație. Doar setezi temperatura dorită când pleci de la birou și te relaxezi acasă. Aparatul are și o funcție de încălzire, plus funcția Zone Follow, care va detecta automat temperatura din zona camerei în care te afli și va ajusta setările pentru a-ți asigura temperatura optimă. Poți seta când aparatul să pornească sau să se oprească automat. Mai are funcție de dezumidificare și funcție Self-Clean, care împiedică formarea bacteriilor și a mucegaiului și asigură calitatea aerului, datorită generatorului de ioni negativi.
***
CITITOAREA LUNII SEPTEMBRIE
Dragi prieteni,
În această ediție doamna Gabi Iuliana Toma din București ne-a desfătat privirea și imaginația cu fotografiile și impresiile sale din călătoria făcută în Deșertul Sahara. Ne-a transportat cu mintea într-o lume exotică, plină de mister, oferindu-ne atât informații turistice despre locurile vizitate, cât și o parte din trăirile sale personale. Și îi mulțumim declarând-o cititoarea lunii. Așteptăm în continuare cu mare drag scrisorile dânsei și ale voastre, ceilalți prieteni ai revistei!
redacția Practic Idei
***
Expoziție
Bastionul țesătorilor din Brașov este gazdă a proiectului „Războaie în Bastionul țesătorilor”, ce presupune rezidențe artistice de documentare și de lucru a unor artiști contemporani cu artizani locali, pentru studierea și reinterpretarea elementului de patrimoniu imaterial: țesutul la razboi. Expoziția poate fi vizitată la Brașov (în perioada 24.08 – 1.10) și la București, la Muzeul Național al țăranului Român (în intervalul 4-22.10).

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply