Semne de carte din flori presate

1

Cosmina Marchiş, Zalău, jud. Sălaj
Dragă redacție,
Revin pentru a vă povesti cât de frumos au rodit ideile revistei în viața mea.

Mihai Nicolae
Încep prin a-mi cere scuze că de mult nu v-am mai scris, dar asta nu înseamnă că v-am uitat. Citesc cu mare interes revistele practice şi le-am spus şi altora despre lucrurile minunate pe care le pot găsi atât în revista Practic-Idei, cât şi în Practic în bucătărie.
Sunt o adevărată sursă de inspirație pentru multă lume, prin articolele pe care le publicați.
Spun asta datorită inspirației pe care am avut-o când am citit articolul din revista Practic-Idei nr. 2, pag. 74. Ideea mi-a venit când am văzut ce flori frumoase presate ați prezentat în revistă. Atunci mi-a venit în minte că şi eu am pus la presat astă-vară petale de trandafiri şi alte flori.
M-am dus, am luat cele trei cărți în care am pus florile la presat, şi am început să le răsfoiesc, găsind minunatele flori, aşa cum sunt ele vara în apogeul frumuseții lor. Uitându-mă la ele mi-a venit ideea de-a face atât pentru tine, stimată redacție, cât şi pentru cei dragi mie, nişte semne de carte, cu versete din biblie sau cu gânduri pentru o viață mai bună. Pe lângă aceste versuri am adăugat şi flori presate, puțin sclipici şi diferite petale de flori. Florile presate sunt toate din balconul meu. De exemplu, o floare dragă mie, pe care numai aşa pot să o păstrez mai mult, căci se trece într-o zi după ce se deschide este floarea pasiunii.
Prima dată am tăiat hârtie în funcție de cât de mare am dorit semnul de carte. Am scris pe el un gând, am lipit flori presate, apoi l-am învelit în scoci, ca să fie mai rezistent semnul. Apoi marginile semnului de carte le-am tăiat cu o foarfecă specială cu dinți, care lasă un model pe margine.
Eu am făcut mai multe semne de carte împreună cu fiul meu Daniel, şi le-am dăruit de 8 Martie celor dragi nouă. Sper din suflet să vă placă şi să vă folosească semnele mele de carte. În încheiere, doresc multă, multă sănătate, spor în toate, atât redacției cât şi cititorilor!

Comentarii Facebook

comentarii

Discussion1 Comment

  1. Adriana Alexandru

    Este minunata ideea, felicitari!!! Am sa incerc si eu sa fac astfel de semne de carte, multumesc pentru idee!

Leave A Reply