Șemineu decorativ

0

Monica Viericiu
Mulți dintre cei care au trăit o viață întreagă la bloc visează la un șemineu elegant în fața căruia să petreacă fie și numai câteva ore pe zi. Dar nu mai trebuie să fie doar vis, pentru că există diverse soluții practice.
Dacă spațiul nu permite instalarea unui șemineu autentic, cu combustibil solid, din cauza modificărilor ample care ar trebui făcute, inclusiv cu evacuarea fumului, se pot găsi alternative pentru fiecare doritor. Una dintre acestea este să cumperi un șemineu funcțional dar alimentat la curent. Dispozitivul cuprinde atât un panou cu flăcări aparente, cât și o aerotermă în trepte, cu termostat, care va furniza căldura atât de dorită. Și prețul unui astfel de aparat începe de la 400 de lei și crește în funcție de mărime, de putere, de marcă etc. Unele asemenea aparate reușesc chiar să emane un abur ce imită perfect fumul focului cu lemne. Proprietarul poate să regleze intensitatea flăcărilor, înălțimea, astfel încât să obțină imaginea pe care o dorește. De reținut că, față de cele pe lemn, aceste șeminee nu fac murdărie, fum care să înnegrească pereții, nu necesită coș și nici costuri de întreținere, de curățare a burlanelor.
Dacă ești o fire mai romantică, ia în calcul și un alt tip de șemineu, de fapt o consolă în interiorul căreia să amplasezi mai multe lumânări, care, aprinse ori nu, creează o atmosferă plăcută. În locul lor, poți pune pur și simplu câteva lemne autentice, în spatele cărora să se aprindă un bec roșu, cu consum mic (de la o lampă de veghe) și care va crea impresia unui foc mai mic.
Indiferent de soluția pe care o adopți, asigură-te că instalația este sigură, că toate materialele folosite sunt adecvate și că nu există vreun risc de accident.
Foto: Monica Viericiu

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply