Secretele unei vacanțe reușite II

0
www.pixabay.com

Dragi cititori, continuăm articolul început aici.
La ce aspecte să fim atenți atunci când alegem ofertele? Cum ne putem feri de promoții înșelătoare?
Primul lucru pe care turiștii trebuie să-l urmărească este seriozitatea agenției de turism „tradusă” prin vechimea pe piață a agenției, afilierea ANAT (Asociația Națională a Agențiilor de Turism), existența poliței de asigurare aflate în termenul de valabilitate, a licenței de funcționare și a brevetului de turism. Agențiile de turism care îndeplinesc toate aceste criterii nu promovează oferte înșelătoare.
Care sunt cele mai frecvente nemulțumiri ale turiștilor? Cum se procedează în cazul în care întâmpinăm probleme la hotel și care sunt pașii de parcurs pentru rezolvarea dificultăților?
Cele mai frecvente nemulțumiri ale turiștilor vin din direcția raport calitate – preț. Uneori este greu de explicat turiștilor că un hotel de 5* din Egipt, de exemplu, nu oferă aceleași facilități ca un hotel din Turcia, în Antalya. Și hotelurile din Grecia de 2* și 3* pun probleme în sensul că așteptările turiștilor sunt mai mari și serviciile nu sunt pe măsura așteptărilor. Unul dintre avantajele rezervării unui sejur prin intermediul unei agenții de turism serioase este că orice problemă întâmpinată în vacanță, de la îmbarcare până la decolare este rezolvată de către agenți specializați. Așa că scapi de orice grijă și te bucuri de vacanță.

www.pixabay.com

Avem o țară minunată, cu peisaje extraordinare și tradiții interesante. Dar multe dintre locurile din România pe care le descoperă și promovează străinii în emisiuni ori site-uri sunt aproape necunoscute la noi. Ce este de facut?
Accent Travel & Events promovează turismul românesc de peste 18 ani și ne bucură trendul ascendent pe care se situează acum litoralul românesc și stațiunile balneoclimaterice. Avem turiști care au vizitat toată lumea și acum s-au întors la vacanțele din România, la turismul rural. Ne solicită vacanțe personalizate în România, în hotelurile noi de pe litoralul românesc, sejururi în Covasna, la Băile Felix. Sunt și turiștii care acum descoperă România și nouă ne place să îi direcționăm către experiențe inedite, ca de exemplu: croaziera cu velierul pe Marea Neagră, călărie la herghelia din Mangalia, sejururi de tratament balnear la „Ana Aslan” în Eforie Nord, tratamente holistice în Jupiter (cu meniuri vegetariene), tururi cu degustare la renumita podgorie Murfatlar.
Care considerați că sunt principalele probleme ale turismului românesc și ce soluții există?
Sunt multe probleme în turismul românesc, probleme pe care le cunoaștem cu toții, de la infrastructură, până la modalitățile de promovare incoerente. Totuși, nu putem să nu remarcăm faptul că turismul românesc se dezvoltă, iar cererea de servicii este în continuă creștere. Și la noi operatorii din domeniu încep cu adevărat să țină cont de oameni. Turistul înainte de toate – acesta este secretul succesului în domeniul ospitalității în general.

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply