Secretele dusului de exterior

0

Dincolo de a fi un simplu capriciu sau o necesitate doar pentru a inlocui o piscina, dusul de exterior poate aduce un plus de pasiune gradinii tale.

Chiar daca nu beneficiezi de un spatiu prea mare de jur imprejurul casei tale, dusul de exterior nu ocupa foarte mult si poate fi un accesoriu decorativ si util in acelasi timp. In plus, a devenit din ce in ce mai popular, la fel ca si bucatariile de exterior. Designerii explica acest trend prin faptul ca oamenii sunt dornici sa petreaca mai mult timp in natura, mai ales in sezonul calduros.
– Dusul de exterior poate fi folosit nu doar vara, ci si toamna sau primavara, cand apa calda ofera relaxare la sfarsitul unei zile aglomerate.
– Un dus simplu nu necesita o instalatie complicata decat dusul din baie, dar trebuie luate in considerare cateva aspecte legate de scurgere, mai ales cand vine vorba de sapun si sampon. Asadar, instalarea fosei septice trebuie tratata cu atentie.
– Intimitatea nu trebuie sa fie o problema care sa te impiedice de la montarea unui dus de exterior. Daca stai la casa si ai vecini foarte apropiati, poti sa atasezi un paravan de bambus sau sticla mata, in functie de designul ales. Daca este vorba de o casa de vacanta intr-un loc mai putin populat, cu atat mai simplu, paravanul ramane doar o optiune de gust.
– Criteriul “ce rezista la furtuna, rezista si la un dus exterior” este cel mai simplu de aplicat. In plus, trebuie sa te gandesti si la durabilitate si rezistenta, deci piatra si lemnul raman cele mai populare alegeri.
– Atunci cand vine vorba de accesorii, poti sa montezi un suport de prosoape si chiar unul pentru sapun. Depinde numai de locul unde alegi sa plasezi dusul. Fie ca este vorba de un dus fixat pe un stativ sau montat pe peretele casei ori pe gard, amenajarea lui trebuie sa se potriveasca stilului din curte.

Sursa: HGTV
Text: Alexandra Badita
Foto: HGTV

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply