Secrete cromatice in bucatarie: verde cu maro

0

Ai vrea sa alegi pentru amenajarea bucatariei o culoare dominanta, dar nu sti cum sa procedezi. O alegi pentru pereti mobila sau ambele? Iti dam cateva idei care sa te ajute.

Retine culorile de baza

Rosu, galben (calde) si albastru (rece). Din combinatia lor rezulta culorile secundare portocaliu (cald), apoi verde si mov (reci).

Alege, spre exemplu, verdele ca in imagine, dar nu sti ce esenta lemnoasa s-ar potrivi lui? Secretul: o nuanta rece se completeaza cu una calda. Astfel, lemnul din cadrul mobilierului poate bate inspre galben-auriu sau inspre roscat-maroniu. In rest, fii atent la proportia dintre suprafete.

Pentru mobila colorata

Daca iti doresti mobila colorata, opteaza ca nuanta preferata sa fie prezenta pe corpurile inalte, verticale si nu pe cele orizontale. Asa obtii un impact mai mare, culoarea va fi mai dominanta.

Daca alegi peretii colorati ai grija ca fetele mobilei sa fie intr-o culoare deschisa si neutra, ca sa nu incarce spatiul.

Combinatie apetisanta

Verdele deschis poate fi culoarea potrivita bucatariei tale. Dar, indiferent de optiune, nu uita sa alegi o singura culoare tare, cat mai apropiata de a putea fi catalogata culoare delicioasa, apetisanta.

Combina culoare tare aleasa cu una ce reprezinta o esenta lemnoasa. Vei obtine un aspect natural, cald, placut.

Nu ai cum sa gresesti!

Gasesti bucatarii asemanatoare: aici, aici sau aici.


Articol publicat in revista Casa si gradina
Text: Ioan Serban
Foto: Kormuller

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply