Se poartă motivele populare

1

Monica Viericiu
Portul popular a constituit o sursă vie de inspirație pentru mulți artiști, inclusiv desingeri de interior. O revenire a motivelor de origine populară am remarcat la târgul de mobilă BIFE, desfășurat în toamna acestui an.
Printre alte tendințe de admirat, am observat cu surpriză și plăcere că motivele populare românești au reintrat în atenția celor care dau tonul în moda amenajărilor interioare, mai precis în zona de mobilier. Cum toată vara au fost în vogă iile, preluarea trendului de către designul de interior a fost cumva firească.
Sper ca noile modele să inspire și alți creatori de frumos în conceperea unor colecții tot mai reușite, iar pe cumpărătorii sau doar admiratorii acestor piese de mobilier să-i facă mai atenți la valorile naționale, la frumosul din jurul nostru.

canapea
Foto: Monica Viericiu
Dacă ai prin casă un ștergar aparte, ori ai găsit în pod vreun petec de țesătură cu model deosebit, realizat de mână ori la războiul de țesut, nu-l arunca, gândește-te bine dacă nu cumva poți transforma o pernă anostă ori o husă fără personalitate în ceva unic, frumos și la modă totodată.
 

Comentarii Facebook

comentarii

Discussion1 Comment

  1. Pingback: punct cruciulita | Revista Practic idei

Leave A Reply