Schita pentru un living personalizat

0

Am stat de vorba cu designerul Titi Alupoaei care ne-a explicat pe indelete un proiect creat de el pentru livingul unei familii. Am aflat cateva lucruri foarte utile apropo de amplasament si iluzia de spatiu…

CROMATIC, AM MERS PE VERDE. Tonul este dat de combinatia de verde-mov, aceasta din urma fiind culoarea draperiei.

Truc: trece cantitatea puternica de mov in verde printr-un desen floral (il poti urca discret si pe tavan) Este o stilizare pe care un expert in bricolaj sau o persoana cu inclinatii artistice o poate materializa usor.

Alegerea cromatica puternica pentru draperie plus motivul floral creeaza o delimitare puternica pe planul vertical al camerei. Este un efect ce duce la o iluzie de inaltime – de preferat in cazul apartamentelor standard. Tot pentru aceasta senzatie recomand o aplica pentru tavan cat mai plata.

IN PRIVINTA MOBILIERULUI, propun amplasarea mobilierului ce sustine partea media (tv-audio) pe partea dreapta a camerei, demers justificat de o diagonala de interes. Ce este o diagonala de interes? Locul in care privim instinctiv cand intram intr-o incapere. De obicei coltul din fata-dreapta. Partea stanga a incaperii este spatiul ocupat de mobilierul de sedere – canapea.

Truc: Am optat pentru o varianta fixa pentru baza, doar modulele de la capat sunt mobile. Prin simpla lor mutare se poate configura patul. Simplitatea procedurii este de preferat in competitia cu mecanismul de pliere-depliere oferit la o canapea extensibila.

Citeste si:

Mobilier pentru living

Cum arată livingul ideal. 10 lucruri surprinzătoare pe care trebuie să le știi

Fantezie cromatica in living

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply