Schimb mereu așternutul de paie al porumbelului

0

Din păcate, noi nu locuim la curte şi spațiul din apartament nu ne permite să aducem aici animaluțe, dar eu îmi doresc foarte mult măcar un papagal de care să am grijă aici şi poate că după ce surioara mea va mai crește puțin vom putea lua  unul. Cu toate acestea, la țară la mamaie, prietenul meu Mihăiță mi-a dăruit în vacanța de vară un porumbel de care am avut grijă făcându-i mereu curățenie și dându-i hrana și apa de care avea nevoie.
Am citit sfaturi despre creşterea și îngrijirea porumbeilor, știu că amicul meu înaripat are nevoie de o cuşcă spațioasă pe care o curăț, îi schimb aşternutul de paie de grâu de fiecare dată când este ne-cesar, îi cumpăr hrană şi mă străduiesc să am cât se poate de mare grijă de el, chiar dacă acum a început grădinița. La început am fost foarte trist că nu voi putea sta zilnic lângă porumbelul meu pe care l-am botezat Curcubeu, fiindcă are pene care strălucesc foarte frumos în bătaia razelor de soare. Dar acum nu mai sunt trist – fiindcă trebuie să merg la grădiniță să învăț şi mami mi-a promis că voi putea să merg la țară la sfârşitul săptămânilor și în vacanța de iarnă care se apropie.
La țară mai am două pisici foarte frumoase cărora tot eu le-am pus numele Colorata şi Vaniluța și care de fiecare dată când plec de la mamaie plâng după mine. Dar se bucură când revin şi le aduc din oraş mâncare specială pentru pisici, care cred că este foarte gustoasă, după cât de repede o mănâncă. Le place tare mult să ronțăie bobițele aduse!
Știu că sunt foarte mulți copii care cresc animăluțe şi care vă scriu la redacție. Aştept cu nerăbdare fiecare număr al revistei, mă bucur de fotografiile cu animăluțe şi de sfaturile pe care copiii și adulții le dau. Mie îmi folosesc adesea, astfel învăț cum să am grijă de pisici, porumbel și alte viețuitoare gingașe pe care le avem pe lângă casă.
Am scris la calculator, fiindcă pe foaie pot să scriu doar cu litere mari.
Vă doresc numai bine!
Pantelimon Mazilița, Drobeta Turnu-Severin, jud. Mehedinți

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply