Formula ideala pentru un open space

0

Formula ideala pentru un open space – Să reunești trei compartimente din casă într-o formulă omogenă, dar în care fiecare parte își păstrează atributele, reprezintă o provocare subtilă. Îi poți răspunde cu mult succes dacă păstrezi un minimalism cromatic în toate zonele și imprimi decorului un aer degajat.

Citește și Pereti cu plante in dining

Open space este o zonă a casei care reunește cel puțin două spații, iar calitățile tale de „mediator“ la amenajare sunt solicitate din plin. Provocarea este și mai mare la o suprafață generoasă, ce include  bucătărie, dining și living, precum cea din imagini. Cum poți găsi un numitor comun? Dincolo de preferințele pentru un anumit stil, ține cont de configurația spațiului, căci s-ar putea să cântărească greu la alegere. Un spațiu larg deschis și înalt, provenit aparent dintr-o hală, ar fi mai puțin potrivit pentru o amenajare clasică sau homey. Micile detalii ce amintesc de un spațiu industrial, lumina din abundență și plafoanele foarte înalte sunt deja argumente pentru un registru modern, cu accente minimaliste sau industriale. Este ușor de pus în practică dacă ții cont de câteva recomandări.

Open space
Nuanțele de gri, mai ales cele de culoarea nisipului ud, pot fi o alegere potrivită pentru pardoseală. Dacă traficul este intens, îți recomand plăci ceramice. În imagine: plăci ceramice Rug Home®, cu tehnologie inovatoare și cu finisaje inspirate de la materialele textile. Găsești mai multe detalii pe www.fondovalle.it.

Citește și Stare de bine într-un dining nordic

Alege culori deschise pentru cadrul general – finisajele pereților, ale pardoselilor și ale mobilierului funcțional. Nuanțele uzuale din decorurile scan-dinave îți pot fi un reper util, la care poți adăuga tonuri de gri. Pigmentează cu mobilă robustă din lemn în nuanțe natur și lasă ferestrelor un rol important în decor, prin priveliștea oferită. Nu încărca spațiul cu obiecte decorative mari și stridente, mai ales că ai o suită de spații funcționale bine definite. Având în vedere că ai acces rapid la terasă sau grădină, optează pentru o pardoseală ceramică, ușor de întreținut. Pe suprafața ei poți delimita zona de relaxare din living cu un covor de dimensiuni medii, în nuanțe complementare.

Open space
Pigmentează ambientul cu decorațiuni în culori estompate și nu ecrana priveliștea vizbilă pe fereastră. Foto: www.fondovalle.it

Citește și Bucatarie moderna in open space
Articol preluat din revista Casa Lux nr. 4/2016.
Text: Lucian Dobraca. Foto: PR

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply