(P) Scaunele de bucătărie – practice și extrem de frumoase

0

Indiferent că este vorba de o casă mare sau de una mai mică, în orice locuință este absolut necesar să existe o zonă unde să se poată servi masa. Acesta este locul în care se pot primi oaspeții, unde cei dragi se adună de sărbători și unde în fiecare seară întreaga familie petrece timp împreună, împărtășind momentele frumoase de peste zi.

Zona destinată servirii mesei trebuie să fie perfectă. Totul începe cu alegerea mesei propriu-zise și a scaunelor de dining potrivite și culminează cu decorul, care trebuie să reflecte echilibrul și armonia întregii încăperi.

Alegerea scaunelor de bucătărie

Costul este principalul factor pe care majoritatea oamenilor îl iau în calcul atunci când este vorba de achiziționarea unui nou produs. Dar nu acesta ar trebui să fie decisiv, ci calitatea. Chiar dacă prețul unui scaun de bucătărie poate părea destul de ridicat, cel ce dorește să îl cumpere ar trebui să țină cont de utilitatea lui și să raporteze prețul la calitate.

Pe lângă cost, în alegerea scaunelor de bucătărie trebuie să se țină cont și de următoarele:

  • Dimensiunea spațiului – Chiar dacă spațiul destinat servirii mesei este generos, nu înseamnă că alegerea va fi mai ușoară. Pe lângă scaune mai există și alte piese de mobilier în respectiva încăpere, fiind nevoie de un echilibru între toate acestea pentru a se obține un rezultat vizual plăcut.
  • Dimensiunea scaunelor – Aceste piese de mobilier trebuie să fie adaptate greutății corporale a celor ce le vor utiliza, fiind de preferat să se opteze pentru produse rezistente, din materiale de calitate, mai ales dacă la masă sunt invitate deseori și alte persoane din exterior.
  • Potrivirea cu masa – Fiind foarte des folosite, dacă va exista o diferență colosală între ele și masă, va apărea În acest sens, este important să se acorde atenție deosebită atât înălțimii, cât și dimensiunii spătarului sau a șezutului pentru a se obține un maximum de confort.
  • Materialele folosite – Acestea influențează atât confortul utilizatorului, cât și durata de viață a produsului. De asemenea, materialele din care sunt confecționate scaunele pentru bucătărie trebuie să se potrivească cu stilul general al încăperii.
  • Tapițeria – Dacă nu se optează pentru un scaun simplu, din plastic sau lemn, și se alege unul cu tapițerie, este important să se ia în considerare faptul că aceasta va avea un rol estetic deosebit de important în bucătărie și că va trebui să poată fi ușor curățată, fără a-și pierde aspectul plăcut.

Scaunul de bucătărie ideal

Fiind utilizate foarte des, scaunele de bucătărie trebuie să asigure confortul celor ce le folosesc și să contribuie la crearea personalități încăperii.

Astfel:

  • Un scaun de bucătărie poate fi și fără spătar, însă în cazul în care se dorește unul cu, spătarul trebuie să aibă o înălțime cuprinsă între 25 și 50 de cm.
  • Cum și șezutul influențează mult confortul, acesta trebuie să aibă o lățime cât mai mare, situată de obicei între 39 și 48 de cm.
  • Înălțimea șezutului față de sol este de asemenea importantă, fiind necesar să se situeze în intervalul 45-50 cm.

Alegerea scaunelor de bucătărie ideale trebuie să țină cont în principal de înălțimea membrilor familiei. În cazul în care familia are și un junior, este obligatorie alegerea unui scaun adecvat pentru a-i oferi stabilitatea necesară și o bună susținere a coloanei vertebrale.

Domicilio – viziune proaspătă asupra spațiului de locuit

Pe domicilio.ro se găsesc numeroase produse destinate amenajării unei case, de la corpuri de iluminat moderne și fotolii lounge, până la scaune de bucătărie în culori proaspete. Prețurile scaunelor de dining variază în funcție de model, fiind extrem de accesibile, iar calitatea materialelor utilizate în fabricare garantează rezistența și o durată mare de viață.

Dacă se dorește amenajarea unei bucătării extravagante, scaunele BOISE sunt ideale. Și scaunele SOLID, din metal, se integrează perfect într-un decor ieșit din comun, iar dacă se dorește o atmosferă luxoasă, atunci cele Dakota vor crea magia dorită. Acestea din urmă ies în evidență prin tapițeria deosebită și, dată fiind gama variată de culori, vor face orice zonă destinată servirii mesei să fie mai relaxantă.

Domicilio, magazinul online unde oricine poate să-și asambleze în propriul stil viziunea asupra spațiului de locuit, pune la dispoziție clienților o echipă de specialiști inspirați, care nu doar că facilitează procesul de cumpărare, dar și asigură obținerea unor rezultate estetice excelente.

 

 

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply