Scaune vopsite manual: 3 idei pentru tine!

0

Dragi cititori,
De curând am vopsit câteva scaune pentru un târg caritabil. Scaunele au fost donate de oameni sau recuperate de la groapa de gunoi şi erau într-o stare deplorabilă: cu pete de mucegai, lemnul umflat, lăcuite pe alocuri şi cuie ieşite din toate părţile. Vă împărtăşesc cum le-am recondiţionat, poate vă inspiră să folosiţi aceste tehnici cu scaune depozitate prin pod sau duse la ţară şi nefolosite de ani de zile.

  1. În primul rând, toate cuiele care ies sau se mişcă trebuie scoase cu cleştele şi înlocuite. Se bat apoi bine cu ciocanul, până ce ajung la nivelul lemnului, ca să nu se zgârie sau agaţe cineva în ele.
  2. Şmirgheluite foarte bine. Eu am folosit o maşină electrică pentru prima parte, apoi am şmirgheluit manual, cu hârtie abrazivă din ce în ce mai fină.
  3. Vopsite după imaginaţie. Ca regulă generală, culorile care se complimentează reciproc sunt Roşu-Verde, Portogaliu-Albastru, Galben-Mov.
  4. După ce s-au uscat, scaunele au fost date cu lac pentru lemn, rezistent la ploaie şi soare.

Mai jos, puteţi vedea trei dintre modelele de scaune vopsite pentru târg. Este foarte important să lăsaţi vopseaua să se usuce foarte bine între două aplicări sau înainte de a finisa modelul, altfel se amestecă şi scaunele capătă un aspect neîngrijit. Succes!
Text: Cătălina Vieru
Foto: arhiva Practic Idei

scaun 4
Pentru partea colorată, am vopsit iniţial cu galben, apoi, când era uscat complet, am pus scoci de hârtie la distanţe egale şi am vopsit spaţiile dintre benzile de scoci. La final, am înlăturat scociul.
arhiva Practic Idei
Am pictat scaunul albastru şi spătarul în culori, pe care le-am separat apoi folosind un marker permanent. Petele de culoare sunt făcute cu vopsea diluată şi lăsată să se scurgă de pe pensulă.
scaun 2
Am vopsit spătarul şi picioarele gri, apoi partea de şezut roşie. Când s-a uscat, am trecut cu pensula cu vopsea roşie peste spătar, fără să acopăr complet. La final, am dat cu şmirghel pentru aspectul şters. 

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply