Scapi de stres și depresie îmbrățișând …un copac

1
copaci si rau
Foto: arhiva Practic Idei
Ilca Lazăr, Brașov
Dragii mei,
Stresul, lipsa de mișcare și viața agitată ne fac vulnerabili la boli diverse, dar ne putem întări sistemul imunitar natural. Copacii emit energii pozitive și îmbrățișându-i ne putem revigora organismul.
Sistemul nostru imunitar este compromis din mai multe cauze: nu facem suficientă mișcare sau sport, mâncăm în fugă, nu ne odihnim destul, avem o viață stresantă, avem unele afecțiuni genetice, vârsta – toate acestea ne fac vulnerabili la boli. Din fericire există și o mulțime de lucruri pe care le putem face, pentru a ne întări sistemul imunitar. Fără doctor, fără medicamente, fără a cheltui bani. Încă din vremuri străvechi omul a căutat și a folosit locurile unde copacii transformă energia terestră în scopuri terapeutice.
Veți fi uimiți când veți simți binefacerile copacilor, ale pădurilor. Prin această terapie se revigorează nu numai mușchii spatelui, ci și abdomenul, se diminuează depresiile, frecvența bătăilor inimii, se refac plămânii etc.
Vara se pot face plimbări prin păduri de stejar, brad, fag, pin.  Trebuie căutați copacii mai vânjoși și în locuri mai răcoroase din pădure, unde se poate face terapie de energie pozitivă. Acești copaci trebuie să fie înalți, impunători, cu o coroană grandioasă și de o grosime a trunchiului încât să-I putem cuprinde, iar de sunt mai groși nu este nimic rău în aceasta. Cuprinzându-i cu brațele sau atingându-i cu spatele, cu palmele sau cu tălpile picioarelor goale cam 4-10 minute, vom simți foarte repede o stare de bine în tot corpul, ne regăsim liniștea, ne sporește puterea, dispare stresul. Câmpul lor energetic intră în relație cu noi, conectându-ne la curentul lor de energie și vom simți vibrații plăcute în tot corpul, o deplină armonie cu pomul și pădurea. Ne pune în mișcare energia și ne sporește puterea de concentrare, îmbunătățește circulația sângelui, simțindu-ne mai înviorați, mai refăcuți, cu o stare de spirit pozitivă, o respirație mai ușoară, o stare de calm etc. Într-un cuvânt ne regăsim echilibrul interior și eliminăm stare depresivă. Îmbrățișând trunchiul copacului conștientizezi că te eliberezi de răul din tine. Acești copaci sunt înzestrați cu o aură puternică încât chiar de la distanța de 8-12 m răspândesc câmpul lor energetic asupra omului.
În concluzie: atingem trunchiul copacului cu palmele, cu spatele, îl luăm în brațe ori stăm culcați pe spate în fața copacului și cu tălpile picioarelor goale proptite pe trunchiul lui.
Acești copaci pot avea un rol extrem de important în sănătatea și starea noastră de bine. Zilnic sau măcar în vacanță chiar și una scurtă petrecută într-o zonă cu copaci ori pădure să încercăm să aplicăm terapia descrisă mai sus. Să mirosim și parfumul câmpului, al ierburilor, al paielor, să umblăm desculți pe iarba cosită, pe pământ, pietriș, să urcăm în copaci desculți. Este recomandat persoanelor sănătoase și celor depresive ori cu alte efecțiuni.
Toate acestea nu numai că ne întăresc imunitatea, dar ne umplu de o bucurie aparte.

Comentarii Facebook

comentarii

Discussion1 Comment

  1. Pingback: Ce faci in week-end | Revista Practic idei

Leave A Reply