Scapi de stres cu propolis

1

Monica Viericiu
Lumea modernă este una plină de situații stresante, începând de la statul cu orele în traficul blocat, până la știrile de seară, problemele de serviciu ori de sănătate. Și totuși avem un aliat prețios, propolisul.
Acest produs al stupului s-a dovedit util în multe afecțiuni cum sunt cele ale căilor respiratorii superioare și cele ORL (ca amigdalite, faringite, otite etc.), cele ale stomacului, ale ficatului, în prostatite, infecții urinare, migrene, ateroscleroză, probleme genitale, dermatologice și chiar în cazul parazitozelor intestinale sau al stresului. Pentru toate cele amintite anterior, propolisul se administrează intern. Dar este de ajutor și pentru badijonări, gargare, în caz de: abces dentar, afte, herpes, faringită, stomatită, gingivită. Propolisul este un foarte eficient antibiotic natural și un extrem de bun stimulent al sistemului imunitar, de aceea este nelipsit din suita de leacuri recomandata în afecțiuni virale și chiar în cele oncologice.
Trebuie amintit că acest tratament poate să nu fie tolerat de anumite persoane care au un fond alergic, de aceea se recomandă administrarea cu prudență și întreruperea folosirii sale dacă apar mânăcărimi, umflarea buzelor, pustule. Se testează pe piele întâi, pe dosul mâinii sau intern câteva picături într-un pahar cu apă, iar dacă în decurs de câteva ore zona nu se înroșește, nu se irită, nu ai mâncărimi, poți folosi produsul, începând cu doze mai mici și până ajungi la cele uzuale. Propolisul se găsește sub mai multe forme: tinctură care se administrează oral, ovule, unguente. Cei care sufără de alergii sau anumite boli grave, ar fi bine să discute întâi cu medicul înainte de a urma un tratament cu propolis. Produsele care conțin propolis se păstreză în locuri întunecate și răcoroase, lumina excesivă putând să scadă eficiența produsului.
Foto: Monica Viericiu
 

Comentarii Facebook

comentarii

Discussion1 Comment

  1. Pingback: Cura cu usturoi | Revista Practic idei

Leave A Reply