Scapă de neplăcerile menopauzei

0

Elisabeta Gligor, com. Cenad, jud. Timiș
Dragi prieteni, Mă bucur foarte mult pentru publicarea articolului meu în Practic Idei, la pag 56 din nr. 3,/2013 și vreau să vă mulțumesc pentru premiu. Revin cu un articol la rubrica „Remedii naturale”, cu metode pentru a ameliora neplăcerile menopauzei.
Bufeuri, palpitații, dureri de cap, iritabilitate, oboseală, toate te chinuie odată cu instalarea menopauzei. Iată câteva remedii din plante, convenabile și eficace.
1. Teiul și salvia stopează transpirația nocturnă. Teiul este una dintre plantele care nu dau efecte secundare dacă este utilizat timp îndelungat. Sub formă de ceai, teiul are gust plăcut și totodată alungă palpitațiile, insomnia, neliniștea, transpirația nocturnă, la fel este și ceaiul de salvie. Alături de tei și salvie în menopauză sunt folositoare păpădia, care previne retenția de apă și urzicile, care îmbunătățesc absorbția calciului și magneziului, minerale care mențin sănătatea oaselor. Cum să obții suc de salvie. Acoperă cu puțin suc de lămâie opt frunze de salvie și lasă-le peste noapte. Dimineața, stoarce sucul care se formează și bea nediluat. Repetă procedeul în fiecare zi, nu mai mult de o lună.
2. Hameiul, bun contra insomniei și anxietății. Stresul, stările de anxietate sau de nervozitate, senzația de sufocare, lipsa somnului, pe toate acestea poți să le combați cu ajutorul hameiului, recomandat pentru restabilirea calmului în timpul menopauzei. Cum să faci o infuzie combinată. Se pun peste noapte la macerat trei linguri de hamei uscat în 500 ml apă. Dimineața fierbe planta obținută prin filtrare cu 500 ml de apă, lasă la răcit și fltrează din nou, după care amestecă lichidele pentru a obține un litru de infuzie din care bei câte o cană pe zi, înainte de masă, timp de 3 săptămâni.
3. Semințele de in mențin echilibrul hormonal. Bogate în lignani, substanțe benefice pentru echilibrarea nivelurilor de hormoni estrogen și progesteron, semințele de in conțin fibre, acizi grași care combat inflamațiile, precum și estrogen natural, datorită cărora scapi de bufeuri. Cum să le incluzi în dietă? Pune o linguriță de semințe de in peste cerealele pe care le consumi cu iaurt dimineața. O altă variantă este să le lași o noapte în puțină apă sau le adaugi în salatele tale de legume.
4. Rodia reduce durerile de cap. Recunoscută pentru faptul că are în compoziție o cantitate mare de estrogen, rodia ajută la ameliorarea unor simptome ale menopauzei, cum sunt durerile de cap. Vă doresc tuturor sănătate, că-i mai bună decât toate.

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply