Scapa de furnici cu solutii naturale

0

Daca ai probleme cu furnicile in casa, incearca sa le indepartezi cu ajutorul solutiilor naturale in locul produselor toxice.

Pentru a scapa de furnici, nu e suficient sa le distrugi, trebuie sa gasesti modalitatea de a le tine cat mai departe de casa. Iata cateva sugestii:
Suc de lamaie – umple un recipent cu care poti sa aplici pe la colturi sucul de lamaie.
Scortisoara – poti alege fie sa pui betisoare de scortisoara pe podea, fie sa aplici ulei de scortisoara in locurile invadate de furnici. In timp ce casa ta va mirosi a sarbatoare, furnicile o vor lua la goana, pentru ca nu le place aceasta aroma.
Menta – acelasi efect pentru casa ta, dar si pentru furnici. Cel mai eficient este sa aplici ulei de menta direct pe musuroiul de furnici.
• Acid boric – amestecat cu zahar si apa, formeaza o solutie care duce la exterminarea furnicilor, dar si a gandacilor de bucatarie, in cazul in care ai probleme si cu ei.
Apa fierbinte – spala vasele cu apa fierbinte si detergent de vase pentru a tine furnicile departe. Nu uita sa stergi bine si recipientele de zahar sau miere, pentru ca orice urma poate atrage furnici. Daca gasesti un musuroi in gradina, poti turna apa fierbinte pe el pentru a impiedica raspandirea furnicilor.
Bicarbonat de sodiu – amestecat cu zahr pudra, poate tine furnicile departe de casa. Pune amestecul in capacele si raspandeste-le pe la colturi sau acolo unde stii ca sunt cele mai multe furnici.
Cafea – presara cafea macinata pe locurile preferate de furnici.
Malai – acelasi tratament ca la cafea.
Otet – sterge podeaua cu otet pentru a nu mai vedea furnicile circuland pe jos prin casa.

Text: Alexandra Badita
Foto: Shutterstock

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply