Sare caldă pentru pisoi răcit

1
pisoiaș alb
Foto: Iuliana Lako
Iuliana Lako, loc. Cenad, jud. Timiș
Dragă redacție,am început să citesc revista Practic Idei de foarte mulți ani, am o colecție mare de reviste și de multe ori recitesc numerele apărute cu ani în urmă.
Pasiunea mea pentru animale și cea pentru flori sunt cam la același nivel. Mai ales în perioada de înflorire, îmi place nespus de mult să îmi petrec măcar câteva clipe admirând florile, simt o ușurare sufletească și uit de necazurile de care dăm zi de zi. De data aceasta vă scriu despre dragostea mea față de animalele ce trăiesc în armonie în curtea mea, cum ar fi câinii și pisicile. Mulți spun că se înțeleg precum câinele cu pisica, dar nu este chiar așa, la mine câinele cu motănelul cel mic se joacă împreună, uneori chiar dorm în acelaș loc. Îmi plac foarte mult animalele, pentru că sunt ascultătoare, le dau tot ce pot ca să ducă o viață liniștită, dar fără mult răsfăț. Toamna târziu mi-a puiat pisica bătrână 3 puișori, din care am păstrat doar un motănel foarte vioi. Deși știam că după lăsarea frigului va fi puțin mai greu, mai ales că se știe că pisicile iubesc căldura, motănelul a avut locul lângă mama lui și cățeaua Linda, pentru că trăiesc la un loc în înțelegere.
Dar frigul mi-a adus și neplăceri, din păcate motănelul s-a îmbolnăvit, strănuta întruna, ochii erau lipiți, nu știam chiar ce să fac, pentru că așa ceva nu mi se mai întâmplase. Cum la sat nu-i ca la oraș, tot mă gândeam cum să-l vindec și mi-am adus aminte cum mă trata mama când eram eu bolnavă, când mă durea gâtul. Am încercat și mi-a reușit, am încălzit sare, am pus-o într-un ciorap pe care nu-l mai foloseam, i-am legat la gât, de 4-5 ori pe zi și am fost fericită când am văzut că pisoiul a început să mănânce câte puțin lapte călduț. Acum i-am pus o cutie la loc cald, toată ziua toarce, zburdă, nu lasă mizerie în urma lui, dacă are nevoie, cere afară. Recomand acest tratament tuturor iubitorilor de animale, pentru că este garantat. La prima aplicare nu o să-i convină, se agită, dar după aceea se va liniști, dar trebuie verificat ca sarea să nu fie prea fierbinte. Când va veni căldura, totul va fi mult mai ușor, joaca va putea continua în curte. Iubiți animalele, merită să le acordăm puțin timp de îngrijire, iar ei îți vor fi prieteni fideli până la sfârșitul vieții.

Comentarii Facebook

comentarii

Discussion1 Comment

  1. Pingback: Sapun de sare | Revista Practic idei

Leave A Reply